Anonim

Eller har du bemærket, at tre ud af fire ting, der er afbildet i det nye Ikea-katalog, ikke længere er fotograferet i virkeligheden? At dette er computergenererede billeder (Computer Generated Imagery, CGI for short) og ikke længere fotos?

Allerede i 2006 havde Ikea et første computergenereret billede i kataloget fra fyrretræstolen "Bertil", rapporterer "Fast Company". I 2012, ifølge "Wall Street Journal", kom en fjerdedel af katalogbillederne ud af computeren i stedet for kameraet. Og nu er der allerede 75 procent.

spoods.de

Specialtjenesten "CGSociety" har for nylig offentliggjort en detaljeret rapport om Ikeas interne produktionsstudie - med interessante detaljer, der antyder, hvorfor Ikeas computerbilleder ser så fotorealistiske ud: De 25.000 modeller er gengivet i Ikeas møbel- og udstyrsdatabase i 4000 x 4000 pixels ; Teksturer scannes i den virkelige verden og overføres derefter til det virtuelle ækvivalent på en skala fra 1: 1 (og ikke på en eller anden måde komprimeret).

Ifølge den ansvarlige IT-manager Martin Enthed er det først og fremmest moderne stråle-teknologi, hvis belysning og lyseffekter gør CGI-illusionen så overbevisende. Den interne ændring inden for kun otte år gjorde en tværfaglig tilgang mulig - oprindeligt lærte CG-kunstnerne studiofotografering, og fotograferne arbejdede sig med 3D-rendering-software. Resultatet er computergenererede billeder, der stadig ikke ser kolde eller livløse ud.