Anonim

Ifølge undersøgelser fra NDR, WDR og Süddeutscher Zeitung har 15 forbundsstater strammet eller planlægger deres indkøbsretningslinjer for it-tjenesteudbydere. Målet er derfor at udelukke virksomheder fra offentlige kontrakter, der kan videregive fortrolige oplysninger til udenlandske efterretningstjenester. Talrige statslige regeringer har underskrevet kontrakter med it-virksomheder i de senere år, hvis virksomheder mistænkes for at samarbejde med udenlandske efterretningsbureauer. Specielt nævnt er BT, CSC og Vodafone, hvis lokale døtre, selvfølgelig alle protesterer, flyttede inden for de lovlige krav fra Forbundsrepublikken.

I en landsdækkende undersøgelse fra NDR, WDR og "SZ" erklærede Baden-Württemberg og Bayern, at de i fremtiden ønsker at forpligte udbydere af it-tjenester til strengere hemmeligholdelse. Målet var at undgå, at "virksomheder får mandat, som er forpligtet af udenlandsk lov, information til udenlandske myndigheder, " sagde en talsmand for det bayerske ministerium for økonomiske anliggender - men overraskede imidlertid, at dette ikke engang var før NSA-affæren.

spoods.de

Rheinland-Pfalz har angiveligt justeret sine direktiver om offentlige indkøb i overensstemmelse hermed. Brandenburg, Thüringen og Saarland drøfter i øjeblikket med føderale og statslige regeringer, hvordan man strammer IT-indkøbsretningslinjerne. Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen og Sachsen overvejer at overtage den "ingen-spion" -klausul for den føderale regering, der har været i kraft siden april. Bremen, Hamborg, Sachsen-Anhalt og Slesvig-Holsten havde allerede strammet deres retningslinjer for indkøb i foråret. Kun Hesse erklærede, at dens eksisterende retningslinjer for indkøb allerede giver tilstrækkelig beskyttelse mod upålidelige IT-tjenesteudbydere.

 1. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  ”Det handler ikke længere om at spionere over nutiden, det handler om indsigt i fremtiden.” Dette er kernen i Prism Præsident Obama har ret i at sige, at de data, der er indsamlet af Prism, er ufarlige i sig selv Naturligvis skjuler dette ikke det faktum, at der kan opnås statistiske forudsigelser herfra, hvilket giver meget dybere, mere følsomme indsigt - hvis staten mistænker os, ikke for det, vi har gjort, men for det, vi forudsiger gennem big data i fremtiden, så truer vi med at miste en grundlæggende værdi, der går langt ud over den informative selvbestemmelse. "
 2. Dr. Dr. Gunter Dueck, forfatter og tidligere CTO hos IBM
  ”Jeg synes, NSA-usikkerhedsspørgsmålet er så enormt, at vi ikke ønsker at bekymre os om det, og heller ikke om vores evige liv, problemet er overmægtigt, vi er så små, vi er bange, vi er at tackle det, fordi det ville føre til en sindssygt stor frygt, og vi har mildest sagt frygt. "
 3. Oliver Peters, analytiker, Experton Group AG
  "I lang tid så det ud til, at administrerende direktører for de store tjenesteudbydere på Internettet roligt snarrede i deres skæbne og bekæmpede kampen mod NSA's mund kun i hemmelige domstole. […] Især i brancher, der har store mængder følsomme data fra At styre kunder ville være skadeligt for ry for at bruge en amerikansk tjenesteudbyder […] For tyske it-tjenesteudbydere er dette en mulighed for at promovere Tyskland som en placering og høje sikkerheds- og privatlivsstandarder. "
 4. Dr. Wieland Alge, General Manager, Barracuda Networks
  ”Efterspørgslen efter en tysk Google eller den offentligt finansierede native sky ville gøre gedehaven, fordi de fleste organisationer og mennesker næppe behøver at være bange for NSA, det er myndighederne og datahungrige institutioner i vores umiddelbare nærhed, der er i vores hænder Sandheden er, at der kun er en organisation, som vi fuldt ud kan stole på, kun en, der er interesseret i at beskytte vores egen privatliv og integritet og de data, vi er betroet - din egen organisation os til at tage passende skridt for at beskytte os selv, det er ikke kompliceret, men det kræver en klar vilje og omhu. "
 5. James Staten, analytiker, Forrester Research
  "Vi tror, ​​at de amerikanske skyudbydere vil tjene omkring 180 milliarder dollars mindre ved NSA-afsløringerne i 2016. … Det er naivt og farligt at tro, at NSA's handlinger er unikke - næsten enhver udviklet nation på planeten driver en lignende rekognoseringstjeneste […] F.eks. er der i Tyskland G10-Kommissionen, der kan overvåge telekommunikationsdata uden domstolsinstruktion. "
 6. Benedikt Heintel, IT-sikkerhedskonsulent, Altran
  "Skandalen over spionionsprogrammerne har bremset accepten af ​​outsourcet databehandling, især i USA og også i Tyskland, og har skabt mere skepsis." Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at tysk hemmelig service spionerer efter tyske it-tjenesteudbydere, men jeg kan ikke udelukke at udenlandske efterretningstjenester benytter sig af tyske virksomheder. "
 7. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  "NSA drager fordel af sine dataanalyser, som den nu lægger vægt på, meget mindre end andre amerikanske sikkerhedsagenturer, som ingen i øjeblikket snakker om, især FBI's føderale politi og DEA-narkotikaforskerne […] NSA er en stærk fraktion, der anerkender, at det aggressive tempo for dataspionering på mellemlang sigt svækker USA som en informationsteknologi magt, især NSA selv. "
 8. Aladin Antic, CIO, KfH bestyrelse for dialyse og nyretransplantationer
  "En af lektionerne skal være, at datasikkerhed ikke engang findes tilfældigvis, et koncept på flere niveauer og oprettelse af kompetente organer eller en tilsvarende organisation er uundværlig. […] Generelt vil det inden for data, der er værdigt at beskytte i fremtiden, spille en rolle i fremtiden Adgangssikkerhed og risikojusterede opbevaringskoncepter bestemmer især succes for leverandører af it-tjenesteudbydere, herunder den software, der bruges, f.eks. Til kryptering, hvilket giver en reel mulighed for nationale udbydere.
 9. en navngivet it-officer i en større tysk onlineforsikring
  "Hos os behøver ingen at få deres sky-koncepter ud af skuffen for at præsentere dem for brættet. Han kan bortskaffe dem direkte i affaldskassen."