Anonim

"Vi vil ikke aflevere e-mails, " sagde en talsmand fra Microsoft mandag. "Denne sag går til appelretten." Det er nu et spørgsmål om at finde den passende metode til at afklare problemet. En amerikansk tingret kræver i øjeblikket, at virksomheden udsender e-mails og lagrede dokumenter fra en af ​​dets kunder, der opbevarer i et datacentre i Dublin. Det henviser til amerikanske love og betragter Microsoft grænseoverskridende som operatør af tjenesterne. En lignende ordre var oprindeligt blevet suspenderet, men retten vendte forbuddet tilbage i sidste uge (PDF-link), som "Wall Street Journal" rapporterede. Proceduren fortsættes nu næste fredag.

Den amerikanske regering har ingen ret til at søge indholdet af e-mails, der er gemt uden for USA, sagde Microsoft advokat David Howard i et blogindlæg i april. Microsoft og de gruppestøttende it-virksomheder, såsom Cisco og Apple (PDF Link), har en stor interesse i at give deres kunder databeskyttelse, herunder direkte adgang fra de amerikanske myndigheder. Den såkaldte cloud-forretning er i øjeblikket en af ​​de vigtigste indtægtsdrivere i branchen. Hvis europæiske kunder vender ryggen til amerikanske udbydere af bekymring for sikkerheden i deres data, ville de have et enormt problem. (Dpa / tc)

 1. En lov for alle
  De samme databeskyttelsesregler gælder i hele EU. Dette betyder også øget ansvar og ansvar for dem, der behandler personlige oplysninger.
 2. "Ret til at glemme"
  Hvis brugerne ikke ønsker at se deres data behandlet yderligere, vil de blive slettet - forudsat at de fra et juridisk synspunkt ikke modsætter dem.
 3. "Opt-in" i stedet for "opt-out"
  Hvis personoplysninger skal behandles, skal brugerne aktivt blive enige (og ikke aktivt uenige som før).
 4. Ret til gennemsigtighed
  Brugere har ret til gennemsigtighed - de har lov til at vide, hvilke data der er indsamlet om dem, og hvordan de behandles.
 5. Adgang og portabilitet
  Adgang til tredjepartsdata om selvlagrede data skal være lettere. Derudover er dartportabiliteten at sikre - således at sikre, at personlige oplysninger let kan overføres fra en tjenesteudbyder til en anden.
 6. Hurtigere besked
  Hvis der opstår datatab, skal virksomheder og organisationer generelt overholde deres lovgivningsmæssige rapporteringsforpligtelser inden for 24 timer eller mindst så hurtigt som muligt.
 7. Mindre autoritetskaos
  Virksomheder skal kun beskæftige sig med en enkelt tilsynsmyndighed - hvor de har deres hovedkvarter.
 8. Grænseoverskridende
  Hjemmebrugere har tilladelse til at rapportere eventuelle overtrædelser af data til deres nationale tilsynsmyndighed - selvom dataene er behandlet i udlandet.
 9. Udvidet rækkevidde
  EU-direktivet gælder også for virksomheder, der ikke er hjemmehørende i EU, når de først tilbyder varer eller tjenester i EU eller endda udfører online markedsundersøgelser blandt EU-borgere.
 10. Højere bøder
  Hvis et firma overtræder databeskyttelsesreglerne, truer det en bøde på op til fire procent af den årlige omsætning.
 11. Mindre bureaukrati
  Administrative omstændigheder, såsom rapporteringsforpligtelser for virksomheder, der behandler personoplysninger, fjernes.
 12. Kun fra 16
  Som regel bør lovlig registrering hos internettjenester som Facebook eller Instagr.am kun være mulig for unge over 16 år - fordi de kun kan give gyldigt samtykke til behandlingen af ​​deres personlige data fra denne alder. Nationale love bør gøre undtagelser her mulige i henhold til databeskyttelsesbestemmelser.
 13. Styrke de nationale tilsynsmyndigheder
  De nationale databeskyttelsesmyndigheder vil blive styrket i deres kompetencer, så de bedre kan implementere de nye EU-regler. De kan blandt andet forbyde enkelte virksomheder i at behandle data. kan stoppe visse datastrømme og pålægge virksomheder bøder op til to procent af deres årlige globale indkomst. Derudover kan de bruge juridiske procedurer i privatlivets fred.
  (Kilde: Forrester Research)
spoods.de