Anonim

Arbejdsminister Andrea Nahles (SPD) arbejder i øjeblikket med specifikke punkter for en mulig anti-stress-regulering mod mental overbelastning af arbejdstagere. I det kommende år skulle der være de første resultater, sagde Nahles "Rheinische Post" (tirsdag).

Hun havde sørget for, at overvejelsen om en anti-stress-regulering i koalitionsaftalen, sagde Nahles. "Der er utvivlsomt en forbindelse mellem langtidstilgængelighed og stigningen i psykiske sygdomme." Arbejdsgiverne ville have erkendt dette (PDF-link), der var også videnskabelige beviser.

spoods.de

"Ikke desto mindre er det en udfordring at gennemføre disse lovligt lovligt sikre, " sagde ministeren. "Derfor har vi opfordret det tyske forbundsinstitut for arbejdsmiljø og sikkerhed for at foretage en velbegrundet vurdering af, hvorvidt og hvordan det er muligt at indstille stressgrænser." Generelt er gyldige og juridisk gyldige kriterier nødvendige, før virksomhederne får ordineret noget.

SPD-leder Sigmar Gabriel havde sagt, at han ser arbejdsgivere og fagforeninger og ikke lovgiveren som en pligt i dette spørgsmål. Vice-Bundestag-lederen Carola Reimann og Nordrhein-Westfalen SPD-arbejdsminister Guntram Schneider havde imidlertid gjort stærk for en lov, der i princippet skulle regulere arbejdstagernes tilgængelighed.

Psykiske sygdomme, såsom depression, er de væsentligste årsager til det stigende antal uførepension. Ifølge Deutsches Rentenversicherung Bund skiftede 66.441 ansatte det forløbne år til invalidepensionsplanen (PDF Link) - 732 mere end i det foregående år og 19.351 flere end i 2005. Sundhedsforsikringsselskaber rapporterer også regelmæssigt høje sygedagniveauer af denne grund - såsom AOK hendes nye fraværsrapport.

En af risikofaktorerne for sådanne forstyrrelser er, at medarbejdere ofte kommunikerer på forretning via deres smartphones eller computere, selv efter arbejdstid, og at der ofte er en høj arbejdstæthed og uregelmæssig arbejdstid. På den anden side kan det ifølge eksperter også gøre dig syg, når folk føler sig konstant udfordret. (Dpa / tc)