Anonim

Producenten af ​​netværkstermostater Nest lover sine kunder, at den nye ejer Google ikke vil få fortrinsret adgang til deres data. "Google vil ikke blive behandlet anderledes, " sagde Nest-medstifter og teknologichef Matt Rogers dpa. Internet Group er lige så meget en tredjepartudbyder som Mercedes-Benz eller fitnessspecialisten Jawbone. "Det er et vigtigt punkt for os at være helt uafhængige, selvom vi hører til Google."

Google overtog Nest tidligere på året for omkring 3, 2 milliarder dollars. Startup håber at fremskynde væksten ved at få adgang til infrastrukturen og de økonomiske reserver for internetgiganten. Nest-teamet har været nødt til at håndtere bekymringen igen og igen, da aftalen, brugernes oplysninger kunne knyttes til databjergene i Google. "Vi holder vores brugerdata adskilt og har konsekvent sagt, at reklame ikke passer med vores forretningsmodel, " sagde Rogers.

spoods.de

Nest åbnede grænseflader til udveksling af data med partnerfirmaer i løbet af sommeren. F.eks. Skal Mercedes-biler være i stand til at informere Nest-termostaterne i baggrunden om det forventede ankomsttidspunkt, så rumklimaet kan forberedes i god tid. Når den er knyttet til Jawbones "Up" -tilpasningsbånd, kan temperaturen om morgenen ændres automatisk, når brugeren vågner op. I hver sådan applikation informeres brugeren i detaljer, hvilke data der vil blive delt og kan til enhver tid trække sit samtykke tilbage.

Nest anerkender vigtigheden af ​​privatlivets fred for brugerne, sagde Rogers. "Folk gør os til en del af deres hjem, de stoler på os, det er kritisk, at vi forbliver gennemsigtige."

Nest havde planer om udvidelse til Europa allerede før det blev erhvervet af Google, og tempoet er nu sat til at tage op. Medstifter og chef Tony Fadell vil være gæstetaler på elektronikmessen IFA i Berlin næste uge. Fadell havde tidligere været sammen med Apple i lang tid og betragtes som en af ​​fædrene til iPod-afspilleren. (Dpa / tc)