Anonim

Fra et snævert felt kan det ikke være noget spørgsmål under Tysklands mest succesrige standard softwareudbydere. I det mindste vises dette ved at se på listen over ti top, der er udarbejdet af konsulent Lünendonk fra Kaufbeuren. I overensstemmelse hermed implementerede SAP sidste år knap 17 milliarder euro - det sidste, P&I AG fra Wiesbaden, udgør 82 millioner euro.

Siden 1997 har Lünendonk oprettet denne placering. For første gang er den aktuelle liste baseret på et andet system: Lünendonk betragter nu kun virksomheder, der har en stiftelseshistorie og et hovedparti i Forbundsrepublikken. De børsnoterede virksomheder bruger mindst 60 procent af deres indtægter på fremstilling, distribution og vedligeholdelse af standard software.

Alt i alt udgør omsætningen for de ti største udbydere næsten 20 milliarder euro. Disse genererer i alt 87.400 ansatte. Samtidig forbliver SAP utilgængelig. Den øverste hund fra Walldorf besidder brorparten med en omsætning på 16, 8 milliarder og beskæftiger 66.500 mennesker alene. Sammenlignet med det foregående år voksede SAP 2013 både med hensyn til salg og antal ansatte.

spoods.de

Software AG glider under milliardmærket

Kun fire af de ti største kunstnere i 2013 var dårligere end i 2012. Dette inkluderer runner-up, Software AG fra Darmstadt. Det er gået under milliardmærket og omsætter nu for næsten 928 millioner. Antallet af ansatte er faldet med 181 til 5238.

Samlet set er Lünendonk's holdning blandt tyske standardsoftwareleverandører optimistisk over, at vækstraterne er moderat. Virksomheden er blevet mere og mere international i årevis, skriver konsulenten. De største leverandører er til stede over hele verden på de vigtigste markeder med deres egne virksomheder.

Microsoft, Oracle, Adobe & Co.

De fleste datterselskaber af multinationale softwaregrupper vises også i Tyskland som "agenter" for deres virksomheder i salget af softwareprodukter, ifølge Lünendonk. Konsulenterne siger, "Dette betyder, at de modtager salgsprovisioner på typisk omkring halvanden procent af det samlede salgsvolumen samt godtgørelser for markedsføring og salgsaktiviteter."

Kun provisioner og refusioner er inkluderet i resultatopgørelsen for de tyske datterselskaber. Således kan den samlede salgsmængde i Tyskland ikke genkendes, hvorfor Lünendonk ikke ser nogen sammenlignelighed her. Kaufbeurs estimerer, at globale Dickshiffe som Microsoft og Oracle, Infor og Adobe, SAS og CA i Forbundsrepublikken hver implementerer beløb på mere end 100 millioner euro.