Anonim

"En milepæl i programmets historie": Fredag ​​blev lanceringen af ​​to nye satellitter til det planlagte europæiske navigations- og positioneringssystem Galileo fejret med store ord. Nu er der rædsel. På grund af en alvorlig sammenbrud i den sidste fase af flyvningen kan de højteknologiske enheder være ubrugelige. Satellittene blev ikke indsat i deres tilsigtede placering i rummet af den russiske løfteraket og kredser nu om Jorden i en helt falsk bane.

En fuld korrektion forventes ikke. Fejlen forekommer så alvorlig, at satellitterne ikke kan bruges i henhold til planen - hvis de overhovedet kan bruges, citerede emnet medium "Space News" weekend, de ansvarlige, der ikke ønskede at blive navngivet. Antagelig ville satellitterne ikke have nok brændstof om bord til at komme til den planlagte position nu, siger de. Og selvom dette skulle lykkes, mangler brændstoffet til andre nødvendige manøvrer.

For det mere end tolv milliarder euro dyre "fyrtårnsprojekt" Galileo er det påståede tab af de to satellitter (PDF-link) et alvorligt tilbageslag. Det udstyr, der er bygget af rumfartselskabet OHB i Bremen, skulle indlede den afgørende fase af systemets konstruktion - med det mål at være uafhængig af den amerikansk-amerikanske GPS senest i 2020.

At Europa er afhængig af andre nationers teknologi i et strategisk vigtigt område såsom satellitnavigation, er problematisk. Ifølge Det Europæiske Rumorganisation (ESA) kontrolleres alle aktuelt tilgængelige systemer af militæret og kan "forfalskes" eller endda lukkes "om nødvendigt" - f.eks. Af sikkerhedsmæssige årsager. Et rædselscenarie for bilister, skibsførere, redningstjenester og alle andre brugere.

Hvilken indflydelse det alvorlige uheld på Galileo-tidsplanen vil have, forblev helt uklart i løbet af weekenden. Satellitter, der blev lanceret fredag, var de første to af 26 fra hovedserien. Kun fire satellitter til validering af systemstrukturen er allerede i rummet. 26 kræves til normal drift.

Oprindeligt var Galileo allerede startet i 2008. På grund af tvister mellem virksomhederne i et engang planlagt industrikonsortium såvel som regeringerne om sæde for kontrolcentre var der altid forsinkelser.

Den europæiske kommissær for industri Ferdinando Nelli Feroci sagde tidligere på fredag ​​om Galileos vanskeligheder: "Det, der tæller, er vores fælles evne og vilje til at løse problemer, der måtte opstå". Dette er mere trist end nogensinde efter den nuværende sammenbrud.

Kun en lille trøst kan være, at Galileo-satellitterne ikke er de første til at blive suspenderet i en forkert bane. I 1990'erne mislykkedes det amerikanske militær to gange dyre satellitter med Titan-løfteraketter i den rigtige position i rummet. Med en Fregat-øverste fase af Soyuzen var der ifølge "Spaceflight Now" sidste 2009 et alvorligt problem. På det tidspunkt indsatte hun en russisk militær satellit i en forkert bane. (Dpa / tc)