Anonim

Den kritiske fase er næsten blevet overvundet af Daria Bojkov. For to år siden er virksomhedens grundlægger med sin ældre dagpleje i Hameln i Niedersachsen "på markedet". De første tre år anses generelt for at være den vanskeligste tid for unge iværksættere - især blandt stiftere med udenlandske rødder som Bojkov. Ifølge nye tal fra Frankfurt-udviklingsbanken KfW (PDF-link) er frafaldet blandt migranter, der er blevet selvstændige erhvervsdrivende, 39 procent efter tre år. I nystartede virksomheder generelt er hvert tredje selskab (30 procent) forsvundet fra markedet efter 36 måneder.

Et helt bundt af mere vanskelige forhold fører til "den markant øgede risiko for nedrivning af migranter", forklarer KfW: F.eks. Er grundlæggere blandt migranter i gennemsnit yngre end stifterne generelt. For eksempel blandt 30-årige er deres andel væsentligt højere på 48 procent end til 37 procent samlet. Derudover er finansieringsvanskeligheder ifølge KfW-fund oftere et emne for stiftere med udenlandske rødder end for unge iværksættere generelt.

Daria Bojkov, der kommer fra Ukraine, rapporterer ganske forskellige forhindringer. "Som et lille enkeltpersonforetagende var jeg nødt til at få en masse information selv - det har jeg praktisk taget slået ud af mig selv." Den kendsgerning, at tysk ikke er deres modersmål, gjorde det ikke lettere: Nogle bankkontiører havde ubevidst bedt dem om nøje at kontrollere deres dokumenter for stavefejl. ”Når alt kommer til alt er vi vant til at være vanskeligere for indvandrere end tyskere, ” siger den 36-årige, der har boet i Tyskland siden 1996.

spoods.de

I dag leder den uddannede sygeplejerske, der ud over sit job i Tyskland til at blive specialist i ledelsesopgaver inden for sygepleje, et team på seks. Ifølge hendes oplysninger er hendes "dagpleje i den gamle by" så efterspurgt, at hendes mand - også et indfødt ukrainsk - nu arbejder.

Handel og tjenester - såsom sundheds- og plejeydelser - er traditionelt økonomiske grene, som mange stiftere prøver på. Det tyske erhvervs- og handelskammer (DIHK) skriver i sin "stifterrapport 2014": "85 procent af alle stiftere i IHK-startkonsultationen ønsker at blive forhandler (23 procent) eller oprette et servicevirksomhed (62 procent)."

I årevis har folk fra Tyrkiet, Rusland, Polen, Italien eller andre lande spillet en afgørende rolle for opstart i Tyskland: bag hver femte forretningsstart i Tyskland i de senere år var der migranter. Ifølge KfW er andelen af ​​migranter til stiftere i Tyskland forblevet stort set stabil i løbet af de sidste tre år: i 2013 faldt den lidt under 2011-niveauet (21 procent), efter et lille fald i 2012 (22 procent).,

”Grundtendensen blandt migranter er således noget stærkere end i befolkningen som helhed, ” afslutter salgsfremmende bank. I det forløbne år tog i alt 868.000 mennesker i Tyskland skridt til selvstændig erhvervsvirksomhed, 93.000 flere end et år tidligere.

For stiftere med udenlandske rødder fremhæver "især viljen til at ansætte ansatte (…) positivt, " skriver KfW. I gennemsnit mellem 2008 og 2013 beskæftigede fire ud af ti (42 procent) migranter ansatte som en del af deres forretningsstart. Generelt gælder dette kun 29 procent af stifterne.

"Med deres højere tilbøjelighed til at blive selvstændige og samtidig at skabe job, er migranter en hjørnesten i opstartaktiviteter i Tyskland, " siger KfW.

Især i tider med stigende antal indvandrere bør dette bidrag ikke undervurderes: I 2013 flyttede omkring 1.266 millioner mennesker i henhold til tal fra Federal Statistical Office til Tyskland - mere end på 20 år. Hovedpunkterne var, at 437.000 flere mennesker kom til Forbundsrepublikken end vendte ryggen - mange fordi de håber på en bedre fremtid.

”Jeg kan forstå, at de første to til tre år er den kritiske periode for en virksomhedsstifter, ” siger Daria Bojkov. "Det er vanskeligt, men jeg ser udviklingen på sundhedsmarkedet mere, at det giver mening at afgive sådanne tilbud." (Dpa / tc)