Anonim

På den interaktive uddannelsesplatform OpenHPI kan internetbrugere få en forsmag på softwareverdenen fra den 22. september. Start derefter det gratis onlinekursus "Fundamentals of Programming", der introducerer det let at lære og let at bruge programmeringssprog Python. For eksempel bruges Python ofte til internetapplikationer - for eksempel på YouTube eller Dropbox. "Speciel viden eller særlig software er ikke påkrævet, deltagerne kan programmere direkte i deres egen browser, " sagde HPI-direktør professor Christoph Meinel ved kursusmeddelelsen.

Interesserede kan nu registrere sig på Python-basiskursen på https://open.hpi.de/junior. Leiter er en af ​​udviklerne af Python sammen med professor Martin von Löwis. Berlins computervidenskabsmand underviser materialet i fire ugers lektioner. Hver deltager på kurset kan teste sig ved online quiz, hvis han har forstået alt. I praktiske øvelser lærer du for eksempel, hvordan man bruger enkle programmeringskommandoer til at styre en virtuel skildpadde. Hvis du har brug for hjælp, finder du det i diskussionsforum og i læringsgrupper.

De, der med succes afslutter OpenHPI-kurset, vil modtage et tilsvarende certifikat. Onlinekurset er rettet mod elever i gymnasiet, men også mod lærere og de voksne, der "ønsker at få en forsmag på den fascinerende verden inden for softwareudvikling, " fortsætter institutdirektør Meinel. At kunne programmere bliver en stadig vigtigere forudsætning for at forme det digitale samfund.

Med kurset for studerende ønskede Hasso Plattner Institute "især at inspirere unge mennesker inden for datalogi og give dem fornøjelsen af ​​at udvikle smarte beregningsmetoder, der kan bruges til effektivt at løse meget forskellige hverdagslige opgaver, " siger Meinel. Hvis pilotkursen er godt modtaget, ønsker HPI at udvide sit tilbud til studerende.