Anonim

Computerveteranen Hewlett-Packard sælger flere bærbare computere og pc'er end forventet, men investorer er skeptiske. I det tredje finanspolitiske kvartal til udgangen af ​​juli havde gruppen en årlig omsætningsvækst på 1, 3 procent til 27, 6 milliarder dollars (svarende til € 20, 8 milliarder) for første gang i tab på elleve kvartaler, ifølge den økonomiske rapport, der blev offentliggjort onsdag (lokal tid).

Selvom forventningerne fra Wall Street-analytikerne blev overskredet noget, forblev bestanden i rød med slutningen af ​​dagen. En mulig årsag: HPs nettoresultat faldt kraftigt fra 1, 27 milliarder dollars for et år siden til 985 millioner dollars.

”Generelt er jeg meget tilfreds med de fremskridt, vi gør, ” sagde koncernchef Meg Whitman. HP havde gået glip af forbindelsen med smartphones og tabletcomputere og sprang med en uklar kurs, endda kunder inden for den traditionelle pc-forretning. Den regerende Whitman, der har været i embedet i næsten tre år, forsøger at begrænse skaden.

spoods.de

Senest havde hun været i stand til at udvide sin magt i gruppen. I midten af ​​juli blev HP-chef også formand for det højeste virksomhedsorgan, bestyrelsen. Whitman havde overtaget HP i en vanskelig tid. Udbredt ledelse, dyre forkerte beslutninger, en formodet svig og ikke mindst sammenbruddet af pc-salg havde tilføjet virksomheden.

HP mistede sin markedsledelse inden for pc-forretning til den kinesiske rival Lenovo. Whitman reagerede med et omorganiseringsprogram, der er præget af store jobnedskæringer. Op til 50.000 ansatte skal rejse - cirka hver sjette.

 1. Historien om Hewlett-Packard
  Hewlett-Packard (HP) har gennemgået meget stormfulde tider i tre eller fire år. Dette skyldes ikke kun skift i markedet og hård konkurrence, men også på springhøjden og forkerte beslutninger i topledelsen og i forretningsstrategien. Imidlertid har koncernen allerede med succes gennemgået en respektabel metamorfose siden grundlæggelsen.
 2. 1939: Alt startede i garagen
  I 1939 fik Hewlett-Packard sin start i, hvad der er den langt mest berømte garage i verden. På det tidspunkt etablerede Bill Hewlett og David Packard deres forretning og udover deres faktiske job i garagen skruede de op en tonegenerator lige på ejendommen i Palo Alto, hvor de bor. De lægger ubevidst grundlaget for Silicon Valley, den meget anerkendte højteknologiregion i Californien.
 3. Walt Disney Studios er blandt de første kunder …
  … og køb otte oscillatorer HP200B for at udvikle et innovativt lydsystem til filmen "Fantasia".
 4. 1957: Offentlighed med måleteknologi
  I 1951 opfandt HP 524A, en højhastighedsfrekvensmåler. Dette er det tekniske grundlag for analysevirksomheden. Fem år senere bygger virksomheden sit første oscilloskop. HP bliver offentlig i 1957. Én aktie koster $ 16. (I Frankfurt blev HP-aktien handlet den 30. april 2013 for knap € 15, 50.)
 5. 1959: Produktion i Tyskland
  Den første produktion uden for USA bygger HP i 1959 i Tyskland. Her har det amerikanske firma flest kunder inden for den europæiske forretning. Placeringsbeslutningen for Baden-Württemberg er angiveligt en beslutning mod Bayern: I München har en ministerrepræsentant i samtaler med Bill Hewlett den bayerske livsstil med stor snack og øl rost for meget. Amerikaneren var imidlertid mere interesseret i produktivitet end i livsglæden og valgte derfor svabere, der blev betragtet som dygtige og hårdtarbejdende.
 6. 1962: Böblingen er ansvarlig for softwarevirksomheden
  Det næste skridt er i 1962: Mere end 150 ansatte flytter til HPs egen fabrik i Herrenberger Strasse, hvor det tyske datterselskab stadig findes i dag. I 1963 vokser den tyske GmbHs teknologiske betydning: Böblingen oprettede en udviklingsafdeling.
 7. 1966: Markedspremiere på den første HP-computer
  I 1967 viser HP Tyskland, at virksomheden ikke kun ønsker at være på forkant med teknologien, men også fører fleksibel arbejdstid som en international pioner. Tidsur er blevet forældet, selv i produktionen. I USA introducerer HP kun en sådan arbejdstidsmodel seks år senere.
 8. 1972: Lommeregneren ankommer
  Med HP-35 lancerer Hewlett-Packard verdens første videnskabelige regnemaskine i 1972, og to år senere ankommer den første programmerbare regnemaskine, HP 65.
 9. 1977: Miniaturisering med HP-01
  Inden for elektronik presser HP på miniaturisering og frigiver en slags personlig digital assistent til håndledet i 1977: HP-01 bærer som et armbåndsur, men viser ikke kun tiden, men fungerer også som en lommeregner og kalender.
 10. 1980: Den første personlige computer HP 85
  I 1980 lancerer HP sin første personlige computer, HP 85. Med sin lille skærm og smalle printmotor minder den stadig om en skrivemaskine. Softwarevirksomheden får stadig større betydning for det tyske datterselskab: GmbH påtager sig ansvaret for udvikling og markedsføring af applikationssoftware i CAD / CAM-området og holder det også indtil spin-off af forretningsenheden i 2000.
 11. 1988: De tykke printerår kommer
  Fra 1988 leverer Hewlett Packard massemarkedet med sin inkjetprinter HP DeskJet, fra 1991 også med en farveprinter, DeskJet HP 500C.
 12. 1993: Jörg Menno Harms karakteriserer HP Tyskland
  I 1993 overtager Jörg Menno Harms formandskabet for bestyrelsen for HP GmbH. I dag er han tilknyttet virksomheden og er formand for bestyrelsen. De første x86-servere fra HP kommer under navnet ProLiant på markedet.
 13. 1998: Jordana - den første PDA
  Med HP Jornada PDA byggede Hewlett-Packard sin første ægte Personal Digital Assistant i 1998.
 14. 2001: Fusion med pc-producent Compaq
  En anden ændring afspejles i etableringen af ​​HP Services i 2001. Computerproducenten ønsker at tjene flere penge med tjenester og tilbyder nu rådgivning, outsourcing, support og implementering af løsninger. Internettet og elektroniske tjenester udgør kernen i den nye HP-strategi. Efter færdiggørelsen af ​​Compaqs overtagelse lanceres det nye HP-selskab i Tyskland den 3. maj.
 15. 2004: Forretningsområdet IT-tjenester udvidet
  Virksomheden udvider sit tilbud til hjemmebrugere med digital underholdningsteknologi fra fotoprintere til personlige mediedrev. Samme år tager HP et stort skridt hen imod tjenesteudbydere og lukker den 1. april 2004 overtagelsen af ​​Triaton, it-tjenesteudbyderen for stålkoncernen, grundlagt af ThyssenKrupp.
 16. 2005: HP fyrer Fiorina og bringer Mark Hurd
  I 2005 afskediger bestyrelsen koncernchef Carleton Fiorina. Din Compaq-aftale er stadig kontroversiel. Deres forsøg på at angribe konkurrenter som Dell i det nederste og IBM i det øverste ydeevne inden for IT-forretningen anses for ikke at være succesrige. Hendes efterfølger bliver Mark Hurd, chef for NCR Corporation.
 17. 2008: EDS-erhvervelse gør HP til en servicegigant
  Med overtagelsen af ​​en række virksomheder ønsker HP at styrke sin forretning inden for software og tjenester. I 2008 overtager HP IT-tjenesteudbyderen EDS for $ 13, 9 milliarder, den næststørste aftale i virksomhedens historie efter Compaq-overtagelsen. Dengang beskæftigede EDS næsten 120.000 mennesker med en indtægt på 21, 3 milliarder dollars. HP er således en absolut tungvægt inden for serviceområdet med 210.000 ansatte og en omsætning på 38 milliarder dollars.
 18. 2009: HP køber netværksspecialist 3Com
  HP udvider sin netværkskompetence i 2009 gennem erhvervelsen af ​​3Com Corporation. I Tyskland overtager Volker Smid formandskabet for bestyrelsen til 50-årsdagen for HP GmbH. Han leder stadig det tyske datterselskab.
 19. 2011: eBay-CEO Meg Whitman overtager
  Bestyrelsen er imod farmaceuter og bringer eBay-chef Meg Whitman. Siden 22. september 2011 er hun administrerende direktør for HP. Hun tager en anden tilgang, ser hardware-forretningen som en vigtig søjle. I mellemtiden har hun ordineret HP et hårdt spareprogram. Forretningsmæssige tal for 2012 var endnu mere katastrofale: Med et salg på 120, 4 mia. Dollars tabte HP 12, 7 mia. Dollars.
 20. 2013: PC-forretningen går i stykker
  Under Whitman ønsker HP at vende tilbage til den teknologiske offensiv. Nye produkter omkring cloud computing, big data og analyse bør hjælpe med at vende tingene rundt. De skal hjælpe med at kompensere for den forstyrrende pc-forretning. HP er stadig markedsledende, men pc-salget faldt med næsten 24 procent i første kvartal af 2013.
 21. 2014: Opdelingen kommer
  I begyndelsen af ​​oktober 2014 gør den tidligere branche-leder sig klar til den endelige frigørelse: I november 2015 skal virksomheden opdeles med en aktiesplit i HP Inc. som udbyder af personlige computere og printere og i Hewlett-Packard Enterprise (HPE) med enterprise infrastrukturløsninger, software og tjenester.
 22. 2015: Nyt virksomheds logo
  I april introducerer Hewlett-Packard Enterprise sit nye logo.

Selvom kvartalsrapporten viser succeser med at bremse nedstigningen - men scorede HP især i klassiske kategorier. PC-forretningen er for nylig steget markant. Omsætningen med erhvervskunder steg med tolv procent i de tre måneder til slutningen af ​​juli. For private forbrugere steg indtægterne med otte procent. (Dpa / tc)