Anonim

Pro Agenda 2014

Redakteur Jürgen Hill tritt pro Digitale Agenda ein.
Editor Jürgen Hill tilslutter sig den digitale dagsorden.
Foto: Joachim Wendler

Det er bare for rart - uanset hvad der sker med hensyn til it og bredbåndsudvidelse i dette land - gennemsøg straks kritikerne ud af deres huller og dissekerer forslagene. I stedet for kun at kritisere, ser vi det anderledes: Politik har endelig efter koalitionsaftalen offentliggjort de vejledende principper for digital udvikling i de næste fire år. Og med hensyn til bredbånd betyder det meget tydeligt: ​​Der foretrækkes ikke en bestemt teknologi. Med denne blanding bør hastigheder på op til 50 Mbit / s være mulig. Ligeledes klargør dagsordenen punktet på et andet punkt: regeringen holder fast ved en markedsorienteret telekommunikationssektor og falder ikke tilbage i tiderne for statsstøttet lederskab.

Det vil være interessant at se, hvilke anbefalinger "Network Alliance Digital Germany" vil give i sin håndbog til efteråret. Derudover ser man dilemmaet i landdistrikterne og ønsker her at hjælpe med markedsføringsprogrammer på markedet. Bestemt, mange råber og råber "det er ikke nok". Men hvorfor skal det være nok? Måske skulle vi stoppe her i Tyskland en gang med forsøget på denne socialistiske egalitet og acceptere, at der også er forskelle i et pluralistisk samfund. Og det inkluderer forskellige levevilkår i byer og landdistrikter - såsom dyre huslejer og bredbånd kontra store overkommelige huse uden bredbånd på landet. Er det virkelig en katastrofe, hvis en del af landet ikke får bredbånd? Eller får en del af befolkningen ikke deres bredbåndsforbindelse til diskonteringsrenten? Jeg tror nej.

spoods.de
 1. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  Ifølge de foreløbige skøn steg antallet af bredbåndslinjer kun lidt i 2013.
 2. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  DSL-dominerende: Fordelingen af ​​DSL- og FTTB / FTTH-forbindelserne til nedstrøms båndbredde.
 3. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  Den stigende efterspørgsel efter video alene vil øge båndbreddebehovet til 100 Mbit / s i 2020.
 4. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  For DSL-vektorering taler også klart lavere investeringsomkostninger sammenlignet med den fiberoptiske ekspansion.
 5. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  Med DSL-vektorering kan 100 Mbit / s også overføres på kobberkablet.
 6. Bredbåndsforbindelser i Tyskland
  KEYMILEs MileGate VDSL2-modul har en integreret vektorenhed og understøtter vektorniveau på systemniveau.

Contra Agenda 2014

Vom Redakteur Malte Jeschke gibt es ein dickes Contra zu den Breitbandplänen der Regierung.
Fra redaktøren Malte Jeschke er der en stor kontrast til regeringens bredbåndsplaner.

Emnet "digital infrastruktur" i den digitale dagsorden, med andre ord bredbåndsudvidelse, bør prioriteres højest for berørte privatpersoner som virksomheder. Koalitionen sigter mod at nå transmissionshastigheder på 50 Mbit / s i hele Tyskland inden 2018. Dette mål har allerede eksisteret i nogen tid, i øjeblikket skulle 64 procent af husholdningerne være forbundet i overensstemmelse hermed, i slutningen af ​​2012 skulle det have været 55 procent. Dette svarer til den langsomme udvikling, især i landdistrikterne. Men selv i nogle baconbælter i veludviklede storbyområder kan slutbrugere og virksomheder kun drømme om en hurtig forbindelse.

Vectoring ist eine Lösung, um 50 Mbit/s zu erreichen.
Vectoring er en løsning til at nå 50 Mbps.
Foto: Deutsche Telekom

Lidelser i de berørte regioner med utilstrækkelig bredbåndsudvidelse er især erhvervsdrivende, håndværk og fremstillingsvirksomheder. Disse afhænger af en passende forbindelse for at kunne fortsætte deres forretning med succes - en lokal ændring er normalt vanskelig at realisere.

Også her har kommunikationen mellem virksomheder kørt via B2B online-løsninger. Og især for de små og mellemstore virksomheder ville mange nye online-tilbud være den rigtige løsning til at holde deres virksomhed konkurrencedygtig, hvis forbindelsen kun var tilstrækkelig. I lang tid har der ikke været noget produktområde, hvis markedsplads ikke er Internettet, men den stigende mulighed for at individualisere produkter vil tendens til at intensivere dette.

Hvis disse virksomheder kobles fra vækst på grund af manglende netudvidelse, vil dette have vidtrækkende konsekvenser. I den digitale dagsorden hedder det, at der vil blive udviklet mekanismer til at bevare regionernes attraktivitet og sikre højtydende netværksudstyr. Du kan være nysgerrig. Efter min mening burde dagsordenen være blevet noget mere konkret …