Anonim

I opbygningen af ​​en landsdækkende hurtig internettjeneste kræver telekombranchen økonomisk hjælp fra staten. I landdistrikter forventes udvidelsen normalt ikke, sagde en talsmand for Deutsche Telekom. Også føderationen af ​​telekonkurrenterne VATM finder en forfremmelse nødvendig for at nå målene for den føderale regering.

Onsdag beslutter kabinettet den såkaldte digitale dagsorden. Koalitionen sigter mod at nå transmissionshastigheder på 50 megabits per sekund i hele Tyskland inden 2018. I øjeblikket er sådan hurtig internetadgang tilgængelig for lidt over halvdelen af ​​husholdningerne. For en fuld dækning ville der blive estimeret investeringer på 20 milliarder euro, der er behov for.

spoods.de

Unionen og SPD opfordrer til hurtige næste skridt til målrettet udvidelse af landsdækkende bredbåndsdækning. SPD-parlamentarisk gruppeformester Sören Bartol fortalte nyhedsagenturet dpa, at der i de næste par måneder vil være behov for en beslutning om yderligere midler i det føderale budget. Indtil videre er det blandt andet tilvejebragt, at en stor del af indtægterne fra tildelingen af ​​andre radiofrekvenser strømmer ind i den digitale økonomi.

Unionens talsmand for Digital Ulrich Lange (CSU) sagde, at finansiering ikke kunne være det eneste instrument. "Derudover skal omkostningerne til netværksudvidelse reduceres." Telekommunikationsudbydere skal blandt andet have lovligt ret til at bruge eksisterende elektricitet, gas eller spildevand til netkabler.

Set fra VATM-chef Jürgen Grützner synspunkt vil det ikke være nok at vente på indtægter fra den kommende frekvensauktion. En anden tilskud på milliarder dollars er vigtig, sagde han. I modsætning hertil hilste en talsperson for telekom det tilsvarende finansieringsforslag fra den føderale transportminister Alexander Dobrindt (CSU) i princippet.

Vodafones tyske chef, Jens Schulte-Bockum, var tilbageholdende med at oplyse om støtte til bredbåndsinstallation: det måtte være gennemsigtigt, teknologineutralt og fair.

Den tyske Telekom-leder Niek Jan van Damme havde fortalt nyhedsmagasinet "Fokus", at den komplette udvidelse ville koste 25 milliarder euro. I 2016 ønsker branchens leder at hjælpe 65 procent af befolkningen (tidligere: 39 procent) med at surfe hastigheder på 50 til 100 Mbit ved hjælp af VDSL-vektoring og mobile teknologier. Alene i år investerer Bonn 9 milliarder euro på tværs af gruppen, hvoraf en stor del strømmer ind i netudvidelsen.

Ifølge Det Videnskabelige Institut for Infrastruktur og Kommunikationstjenester, der ligger tæt på VATM, er telekonkurrenterne parate til at investere mere end 20 milliarder euro i udvidelsen af ​​højhastighedsnet inden 2018. Forudsætning er konkurrencevilkår.

Administrerende direktør for Foreningen af ​​byer og kommuner, Gerd Landsberg, krævede i den "Nye Osnabrücker Zeitung" (onsdag) fra den føderale regering en investeringsfond for at sikre finansiering rettidigt.

Regeringen ønsker også bedre at beskytte kritisk infrastruktur såsom energi eller telekommunikationsnetværk mod cyberangreb. Virksomheder i sådanne følsomme områder skal opfylde minimum IT-sikkerhedsstandarder og være lovpligtige til at rapportere angreb på deres computersystemer. De Maizière havde tirsdag forelagt udkastet til en sådan it-sikkerhedslov.

Det tyske handelskammer og industriindustri (DIHK) ser rapporteringsforpligtelsen som "praktiske problemer", som administrerende direktør Martin Wansleben fortalte "Passauer Neue Presse" (onsdag). ”Virksomheder skal først overveje mulige konsekvenser for deres egen forretning, ” forklarede han. Aktiekurser bør også overveje, om en hacker-rapport var relevant for aktiemarkedet. "Så vil de blive bedt om at advare deres aktionærer, og det er ofte for sent for en advarsel fra andre virksomheder, indtil disse problemer er løst." (Dpa / tc)