Anonim

Dette rapporterer "Süddeutsche Zeitung", med henvisning til anden borgmester Josef Schmid (CSU). Årsagen, det siges: de mange klager - det skulle faktisk være billigere, mere pålidelige og politisk korrekte af "Limux" -projektet. Men nu undersøger byen udgangen fra Linux og tilbagevenden til Microsoft (som netop flyttede sit tyske hovedkvarter fra Oberschleissheim til München). Der har været klager fra Limux-brugere i de sidste par år, som er utilfredse med handlingen. Den tredje borgmesterinde Christine Strobl (SPD) erklærede for kun otte måneder siden, at migreringen til Linux var "med succes afsluttet" og sagde, at systemet for længe var blevet en daglig rutine for "ansatte i byadministrationen".

Im Münchner Rathaus denkt man über eine Rückkehr zu Microsoft nach…
I rådhuset i München tænker man på en tilbagevenden til Microsoft efter …
Foto: Mapics - Fotolia.com

I alt er 15.000 bycomputere blevet konverteret til Linux i de sidste ti år, hvilket er ca. 80 procent af alle job i München-myndighederne. Men brugerne er tilsyneladende utilfredse. "Uanset hvilken afdeling jeg kommer til, får jeg bekræftelse overalt, at medarbejderne lider, og det er vi nødt til at ændre, " siger Josef Schmid. Derfor vil byen ansætte en uafhængig ekspertgruppe. "Hvis eksperterne anbefaler en tilbagevenden til Microsoft, er dette ikke udelukket for mig, " sagde Schmid, "SZ".

spoods.de

Borgmester Dieter Reiter (SPD) havde for nylig fortalt myndighedsmagasinet "Stadtbild", at gratis software til Linux "lejlighedsvis hænger bag Microsoft-applikationerne", hvorfra han selv kunne "synge en sang". På samme måde havde den daværende topkandidat for De Grønne, Sabine Nallinger, i begyndelsen af ​​året udtrykt. Hun kritiserede, at dataudvekslingen ikke fungerer korrekt, fordi mange borgere og næsten alle myndigheder uden for München er afhængige af Microsoft-applikationer. Disse ville have problemer med at læse filer oprettet med open source-software. "Hvis hele verden arbejder med et standardprogram, er det vigtigt, at vi er på det samme system, " siger Schmid. Argumentet om, at Linux er billigere end Microsoft, overbeviser Schmid ikke: "Vi har indtryk af, at Linux er meget dyrt, fordi en masse selvprogrammering."