Anonim

Det store show er ikke jobbet for Ralph Dommermuth. På et hotel i Frankfurt taler han for 66. gang i en let Westerwald-dialekt om en kvartalsrapport fra sit firma - United Internet. Han hæver næppe sin stemme. ”Vi har det godt, ” siger han - næsten en underdrivelse i lyset af en stærk vækst i salg og overskud. Internetudbyder fra Montabaur, lavet stort af Dommermuth, er en af ​​de tunge vægte i branchen, lederen af ​​en af ​​dens pionerer.

50-åringen er den eneste tyske internetmilliardær, betragtes som den yngste selvfremstillede milliardær i landet - og alligevel kender mange ham ikke. Offentligt viser Dommermuth sjældent. Det faktum, at han opholdt sig med United Internet i sin hjemby Montabaur, vidner om jordnær trods den meteoriske stigning.

Han baserer ikke sit ophold på følelser for sit hjemland. "Det er en god placering - midt i Tyskland med motorvej og ICE-forbindelse [toget har kun oprettet på grund af United Internet, Anm.d.Red.], " Forklarer han. Hans engagement i sejlads i 2007, da han tog til den første tyske båd i America's Cup, sælger han ikke som en stor livslang drøm: "Vi har især set det som en begivenhedsplatform, der passer godt til vores mærker." Med sådan nøgternhed klarer Dommermuth United Internet med succes gennem den hurtigt skiftende telekommunikationsverden.

spoods.de

Karrieren for manager gift med modellen Judith Berger startede temmelig uspektakulært. Gymnasiet forlod han for tidligt, efter gymnasiet og den videregående handelsskole lavede han en læreplads ved Deutsche Bank.

Snart vendte Dommermuth ryggen mod dette job, det trak ham ind i computerbranchen. Han solgte en computer inden for en ven, i 1988 i en alder af 24 for at tage skridt til selvstændig erhvervsvirksomhed og for at finde 1 & 1 Marketing GmbH.

Den første forretningsidé: Udvikle marketingkoncepter til små softwarevirksomheder. Senere tilbød han i stigende grad sine egne internettjenester, hans firma voksede hurtigt, Dommermuth blev et ansigt af internetboomen. I 1998 blev 1 & 1 Internet AG & Co. KG noteret som det første internetfirma i Neuer Markt på Frankfurt Stock Exchange - en milepæl. I 2000 fortsatte det som United Internet AG, der stadig er hjemme i teknologiindekset TecDax.

Sprængningen af ​​internetboblen i 2000 skabte også problemer for Dommermuth. Men han afviste urentabel forretning i god tid og fokuserede hovedsageligt på aktiviteter som webhost og internetudbyder. "Jeg havde også lavt niveau, jeg vil ikke skjule, " sagde venen til den tidligere Telekom-chef René Obermann-ven Dommermuth retrospektivt. Men han forblev altid optimistisk.

Afgørende er visioner. Disse ville ikke opstå i "meget elegante Excel-regneark med tre decimaler" og ville ikke komme i uendelige præsentationer. "Jeg er ikke fan af det. På mit kontor er der forbud mod præsentation, " siger han. "En god idé passer på en ølmåtte."

Det er netop, hvad Dommermuths United Internet har i overflod med sine mærker 1 & 1, Web.de eller GMX - dette vises af succes. I 2013 havde virksomheden en omsætning på næsten 2, 7 milliarder euro og tællede omkring 6900 ansatte, i 2014 kunne nå provenuet af mærket på tre milliarder euro.

Dommermuth, som "stjernen" engang navngav det tyske Mister Internet, ejer 42, 27 procent af aktierne i virksomheden, hans aktiver estimerer "Forbes" -magasinet til omkring 2, 9 milliarder euro. Men han er mere end United Internet. I slutningen af ​​2013 grundlagde han og hans ven Guido Westerwelle (FDP) Westerwelle Foundation, der arbejder for demokrati, den sociale markedsøkonomi og retsstatsprincippet over hele verden. Dommermuth ønsker stadig ikke at hvile: "Ilden brænder stadig, jeg er stadig sulten." Tale og deltog to dage senere med 435 millioner euro i det Berlin-startfirma Rocket Internet af brødrene Samwer.