Anonim

Konkurrencevogterne har nu, men ingen sikkerhedsforbehold mod et salg til den kinesiske gruppe mere, sagde IBM sent fredag ​​(lokal tid) på hovedkvarteret i Armonk, staten New York. Oprindeligt var myndighederne stadig bekymrede for, at overtagelsen kunne åbne døren for kinesiske spioner.

Nu er Lenovo for 2, 3 milliarder dollars (svarende til 1, 7 milliarder euro) for at købe IBM-divisionen til standard-servere, der kører på x86-teknologien fra konventionelle pc-processorer. Virksomheden med højere margen med mere kraftfulde RISC / Unix-servere og mainframes (mainframes) ønsker at beholde IBM for tiden. (Dpa / tc)

 1. IBMs nye IoT-hovedkvarter
  Harriet Green, General Manager for Internet of Things (IoT) hos IBM, annoncerer det nye Watson IoT-hovedkvarter i München i midten af ​​december 2015. Cirka 1000 medarbejdere forventes at arbejde på nye løsninger til Internet of Things i den bayerske hovedstad.
 2. Udvidet e-mail-klient
  Med IBM Verse ønsker virksomheden at genopfinde forretningsemails. Mail-klienten udvider mulighederne for e-mailadministration, integrerer sociale medier og andre kommunikationskanaler og giver nyttige oplysninger. Dette giver brugeren mulighed for at se, hvilke deltagere, der i øjeblikket kommunikerer via mail, eller hvilken position de indtager i virksomheden. IBM Verse giver også ajourført kontekstuel information om igangværende projekter eller dedikerede teammedlemmer.
 3. Ny mainframe-generation
  I januar 2015 introducerede IBM z13, en ny mainframe. Størrelsesystemet er skræddersyet til mobiløkonomiens behov og forventes at kunne håndtere op til 2, 5 milliarder transaktioner pr. Dag. Andre vigtige funktioner inkluderer hurtig realtidskryptering og integreret analyse. Det sidstnævnte er beregnet til at hjælpe med at opdage svindelforsøg i forretningstransaktioner hurtigt.
 4. Designstudie åbnede i Böblingen
  I Böblingen, siden september 2014, har designere og udviklere arbejdet sammen om virksomhedens hardware- og softwareteknologier ved hjælp af IBM Design Thinking-metoden. Phil Gilbert, General Manager IBM Design og Dirk Wittkopp, administrerende direktør for IBM Research and Development Center i Böblingen, ved åbningen af ​​Design Studio.
 5. Cloud Stødende
  I 2014 investerede IBM mere end 1, 2 milliarder dollars for yderligere at udvide sit globale cloud-tilbud. Nu kan kunder få adgang til skytjenester fra 40 lokale datacentre i 15 lande. I Tyskland ligger skycentret i Ehningen. IBM har sat sig selv målet om at generere med sine cloud-tilbud inden 2015, syv milliarder amerikanske dollars årligt. I 2013 blev den privatejede IaaS-specialist SoftLayer erhvervet.
 6. Watson Analytics
  Den nye cloud-tjeneste Watson Analytics er baseret på IBM Watson-kognitive computerteknologi. Ikke-tekniske fagfolk inden for markedsføring, salg, finans og menneskelige ressourcer kan få adgang til intelligente analyseværktøjer direkte fra skrivebordet eller mobilenheden via naturligt sprog.
 7. Watson
  Med denne maskine slog IBM to menneskelige gæt-kæmpere i den amerikanske quiz-show Jeopardy, hvilket demonstrerer, hvor langt IBM er gået inden for beslutningsstøttesystemer. IBM planlægger at stille Watsons underliggende software til rådighed i sine business intelligence-systemer. Det kaldes tidligere kunstig intelligens, men udtrykket er nu gået af mode. "Beslutningsstøttende" lyder ikke så farligt som kunstig intelligens. Man undrer sig til sidst, når det kunstige, det organiske har overhalet.
 8. Samual j. Palmisano
  Samual J. Palmisano har været hos IBM siden 2002. I løbet af sin embedsperiode holdt han virksomheden strengt på servicekursus, mens han investerede meget i software.
 9. Louis V. Gerstner
  Louis V. Gerstner overtog forretningen af ​​den ulykkelige John Akers i 1993. Gerstner reddet IBM. Han delte dem ikke op i forskellige virksomheder som planlagt af Akers, men søgte bare at opnå nye succeser fra IBMs brede portefølje. Han lavede det og oprettede IBM med et klart fokus på servicevirksomheden. Da han lagde IBMs ledelse i hænderne på sin efterfølger, Samual J. Palmisano, var IBM længe overvundet dens eksistens truende krise. Derudover var hun blevet en "god dreng" ved klog at henvende sig til partnere, kunder og offentligheden fra den "dårlige fyr" af IT, der bønfaldt om åbne standarder og understøttet open source-software.
 10. John F. Akers
  John F. Akers førte IBM ind i den største krise i dens historie. Fra sin forgænger overtog han i 1985, en magtfuld virksomhed, der gjorde hans officielle pligter i 1993 over fem milliarder dollars tab og var ved at blive smadret.
 11. John R. Opel
  John R. Opel overlevede kun fire år ved roret til IBM - fra 1981 til 1985.
 12. Frank T. Cary
  Frank T. Cary besatte bestyrelsesformanden for IBM i otte år - fra 1973 til 1981. På trods af dette sammenlignet med sin forgænger relativt lang opholdstid, kan selv IBM fortælle lidt bemærkelsesværdigt om ham.
 13. T. Vincent Learson
  T. Vincent Learson fulgte Thomas Watson Jr. som administrerende direktør og formand og ledede IBM i et relativt halvt år fra juni 1971 til januar 1973.
 14. Thomas J. Watson Jr.
  Watson Jr førte IBM gennem en periode med stormende vækst. IBM var ikke kun et af de tolv største virksomheder i verden, men han førte dem også ind i computeralderen. Da han tiltrådte i 1956, havde virksomheden 7.200 ansatte og opnåede en omsætning på 892 millioner dollars. Da han trak sig tilbage i 1971, beskæftigede Big Blue 270000 mennesker og genererede 8, 3 milliarder dollars i omsætning. Fortune magazine kaldte det endda for "den største kapitalist, der nogensinde har levet, " ifølge IBMs kilder.
 15. Thomas J. Watson Sr.
  Den fødte i 1874 Watson var i 1914 oprindeligt til befuldmægtiget og 1915 præsident for Computing Tabulating Recording Company. Han omdøbte virksomheden i 1924 i IBM. Watsons kommissionsbaserede kontrakt sikrede ham fem procent af IBMs overskud (efter skat). Det gør ham senere til USAs højest betalte manager. Watson blev betragtet som en strålende sælger og stor bidragyder. Han gjorde sig imidlertid ikke tilbage fra urene metoder til at bekæmpe konkurrencen. Dette bragte IBM allerede i 1932 deres første antitrustprocedure. I et Wikipedia-indlæg for at læse mere om, hvad Watson har opnået for IBM, og hvordan han gik videre. Han overleverede virksomhedens ledelse i 1956 til sin ældste søn Thomas J. Watson Jr.
 16. Dyb blå
  I den første skak-turnering (1996) mellem menneskeheden (verdensmester Garry Kasparov) og computeren vandt maskinen kun et spil på seks. I 1997 vandt Deep Blue hele turneringen mod Kasparov. Deep Blue var baseret på en speciel hardwareforbedret IBM RS / 6000 SP2. Systemet var i stand til at beregne 200 millioner træk pr. Sekund eller 50 milliarder positioner inden for de tre minutter, som en skakspiller skal trække i en turnering.
 17. Tænk Pad
  Think Pad-bærbar serien blev introduceret i 1992. Det blev betragtet som meget robust, enkelt, men smart designet og absolut pålidelig. Ved den nye trackpoint-enhed (den røde knap midt på tastaturet) skiltes spøgelserne. Sommerfuglmodellen forårsagede en fornemmelse på grund af dens udvidelse ved udfoldelse af tastatur.
 18. PS / 1
  PC'en blev introduceret i juni 1990 og repræsenterer IBMs forsøg på at genvinde sin fodfæste på forbrugermarkedet. Den DOS-kompatible PS / 1 kunne bruges som en computer til privat brug såvel som en forretningscomputer til en lille virksomhed. Det var baseret på Intels 80286-processorteknologi, kvalt med 1 MB hovedhukommelse og havde et internt modem. De første PS / 1-modeller blev imidlertid betragtet som vanskelige at udvide på grund af manglen på ISA-udvidelsesåbninger.
 19. System 390
  Det var efterfølger serien af ​​IBM / 370 og blev introduceret i 1990. Computerfamilien bestod af otte vandkølede og ti luftkølede mainframes, sidstnævnte en nyhed i IBM-verdenen.
 20. RS / 6000 SP2
  Efter at IBM-nomenklatura længe havde forsvaret sig mod Unix og Workstation-trenden, kom endelig 1990 RISC-computeren RS / 60000 under IBM Unixderivat AIX på markedet - først som arbejdsstation, senere også som server. IBMs mainframe-kendsgerning om dagen er, at IBM-forskere havde udviklet den meget effektive Reduced Instruction Set Computing tilbage i de tidlige 1970'ere. Det blev endda vist i 1975 en eksperimentel RISC-regnemaskine, men innovationen blev næsten forhastet.
 21. AS / 400
  AS / 400 var det delvis succesrige forsøg fra IBM på at få den såkaldte mellemstore virksomhed tilbage under kontrol. Da AS / 400 ramte markedet i 1988, blev det positioneret som en let at bruge, meget integreret maskine til mellemstore virksomheder. Samtidig havde IBM opnået tusinder af partnere over hele verden til systemet, der tilbød den tilsvarende businss-software til AS / 400. Dette skabte et fungerende økosystem, der gjorde AS / 400 ekstremt vellykket.
 22. Personlig computer (IBM 5150)
  I august 1981 introducerede IBM den personlige computer (IBM 5150). For første gang kom de fleste af komponenterne ikke fra IBM, især den vigtigste, processoren (8088) kom fra Intel og operativsystemet (PC-DOS) fra et lille 22-mannsfirma - fra Microsoft. IBM var afhængig af tilgængelige komponenter, fordi det hurtigt havde brug for et modstykke til de mikrocomputere, der blev solgt med succes - dette var især Apple II.Det var bestemt ikke planlagt at oprette et standardsystem (IBM-kompatibelt), hvor anden hardware og software Softwareproducenter, og det erobrede verden. Som sådan har IBM ufrivilligt åbnet et marked på en milliard dollar uden engang at drage fordel. Microsoft og Intels monopol har deres oprindelse i IBMs produktinnovation.
 23. System / 34
  Allerede i 1977 annoncerede IBM systemet / 34, en - sammenlignet med mainframe - billig værdi-maskine til distribueret databehandling. / 34 repræsenterer den første foray af IBM inden for den såkaldte medium datateknologi, hvor de trods efterfølgerens systemer / 36, / 38 og især AS / 400 aldrig vandt en sådan dominans som i mainframe-forretningen. Succesen der var sandsynligvis også årsagen til den blandede balance i det midterste markedssegment. Advokaterne til mainframe så mellemhovedmaskinerne som et angreb på deres kundebase, som de med alle midler forsøgte at afværge.
 24. IBM-database DB / 2
  Det relationelle databasekoncept er blevet implementeret siden 1970. De organiserer information i tabeller, der let kan fortolkes. Metoden blev først brugt kommercielt i IBM-databasen DB / 2.
 25. IBM 1800
  IBM 1800 dataindsamling og kontrolsystem, der blev indført i november 1964, havde en banebrydende innovation: et lagringssystem, der er i stand til at gemme 512.000 ord pr. Magnetisk disk. Derudover havde 1800 stikbare kredsløb, der gjorde det muligt for brugere at overvåge hundredevis af forskellige produktionsprocesser med maskinen.
 26. Solid Logic Technology (SLT)
  Det integrerede kredsløb blev først brugt i systemet / 360. Kredsløbsmodulerne var tættere pakket, hurtigere og forbruget mindre energi end computere bygget på transistorer.
 27. System / 360
  Navnet var program: Nummeret 360 i produktnavnet stod for 360 grader af en cirkel, hvilket igen skal forstås som en indikation af dette systems universelle anvendelighed. System / 360 blev introduceret i april 1964 og var den første familie af kompatible almindelige computere. Det nye kompatibilitetsprincip betød, at de forskellige familiemaskiner, processorer og operativsystem kunne bruges til at udveksle computere uden behov for at udveksle alle perifere enheder og omskrive alle programmer. For brugerfirmaer gjorde computerteknik det meget billigere og mere nyttigt end det plejede at gøre. Men det bandede hende også meget tæt til IBM, der brugte denne obligation især til deres mål. Når alt kommer til alt kunne IBM-kunder kun slippe af med IBM-udstyr med høje yderligere investeringer. Indførelsen af ​​/ 360 betragtes stadig som en af ​​de mest betydningsfulde, hvis ikke den vigtigste milepæl i udviklingen af ​​IBM.
 28. IBM 7090
  Denne introducerede mainframe fra 1959 var ikke længere udstyret med rør, men helt med transistorer. Med 7090 blev måneflyvningerne af Apollo-programmet simuleret. Lommeregneren kunne udføre 229.000 beregninger pr. Sekund og koste derefter omkring $ 2, 9 millioner eller $ 63500 leje per måned.
 29. NORC
  Naval Ordnance Research Calculator (NORC) blev leveret til US Navy i 1954. Han klarede 15.000 aritmetiske beregninger pr. Sekund, hvilket gjorde ham til den hurtigste supercomputer i sin tid.
 30. Punch-kort maskiner
  Disse damer og herrer bruger elektriske bogføringsmaskiner (begyndelsen af ​​50'erne). Maskinerne til venstre (IBM 523 gear sammendragsstans) var i stand til at behandle 80 stansede kort pr. Minut, mens de mellemstore højhastighedssorterere (IBM 82) opnåede en "processorhastighed" på 650 stansede kort pr. Minut.
 31. Elektrisk skrivemaskine
  Denne elektriske skrivemaskine, model 01 IBM Elektrisk maskine, blev lanceret i 1935. Det blev den første succesfulde solgte maskine af sin art. Allerede to år tidligere var IBM gået ind i denne forretning og havde overtaget produktionsfaciliteterne til Electromatic Tyopewriters Inc. Året efter satte IBM den utrolige sum på en million dollars i omfordelingen af ​​modellen "Electromatic Typewriter" -resultatet var Model 01 - på trods af de mange udviklingsdollars stadig ingen skønhed, men vellykket.
 32. Hollerith fane
  Disse faner blev opfundet af Herrman Hollerith og bygget til US Federal Statistics Office. De blev først brugt i denne konstellation i 1890 til en folketælling i USA. Holleriths patenter erhvervede senere Computing Tabulating Recording Co., som igen omdøbte International Business Machines (IBM) i 1924.
spoods.de