Anonim

"Sparc M7" forventes for næste år og kunne bruges i både high-end og low-end Unix-systemer, kommenterede John Fowler, vicepræsident for Oracle's systems forretning, på Hot Chips-konferencen. Som den nuværende M6, vil de kommende Sparc-chips fra Oracle være udstyret med 32 kerner. M7 fremstilles dog i 20-nanometerprocessen, hvilket muliggør mere kompakte og hurtigere CPU'er. Derudover bruges et nyt revideret chipdesign - kodenavn "S4".

Ifølge Fowler vil M7 gøre applikationer hurtigere med en faktor fra tre til fire sammenlignet med ældre chips. Derudover vil den kommende Oracle Sparc indeholde yderligere acceleratorer til specielle computeropgaver. Ifølge Oracle inkluderer dette også in-memory-behandling inden for den aktuelle databaseversion 12c. Chipdesignerne arbejdede tæt sammen med databasespecialisterne for at kortlægge visse funktioner direkte i chiphardwaren, sagde Fowler og tilføjede en ydelsesforbedring på to til tre gange.

spoods.de

Blandt de andre funktioner, som M7 skal accelerere, tæller producenten dekomprimering af data. Så brugerne kunne komprimere en større mængde data og spare plads uden at skulle bekymre sig om at ofre ydeevnen. En "Real Time Application Data Integrity" er at kontrollere data for fejl, der opbevares i hurtig hukommelse.

Sidst men ikke mindst kan den nye Sparc-chip forkorte latensen i datakommunikation mellem flere servere, ifølge Fowler. Dette for eksempel forøger ydeevnen for større databaseklynger, sagde Oracle hardware-chef.