Anonim

I andet kvartal faldt TecDax-virksomheden på grund af en skuffende præstation i det erklærede vækstområde med informations- og kommunikationsteknologi, et tab og sænkede de årlige prognoser, som virksomheden meddelte mandag i Köln. Den traditionelle Achilles-hæl hos erhvervskundespecialisten med DSL og taletjenester var endnu bedre stillet end forventet trods strengere regulering. I de tre måneder til slutningen af ​​juni skrev QSC en bundlinje på 3, 9 millioner euro efter et overskud på 5, 2 millioner euro for et år siden.

Sammenlignet med samme periode året før faldt salget med 3, 6 procent til 109, 4 millioner euro, indtjeningen før renter, skatter, afskrivninger og amortisering (ebitda) faldt med godt 45 procent til 10, 5 millioner euro. Prognosen for salg og Ebitda blev reduceret af ledelsen af ​​chef Jürgen Hermann til den nedre ende af de tidligere nævnte båndbredde. Provenuet skulle generere 450 millioner euro, lidt mindre end året før.

spoods.de

Ebitda skal synke fra 77, 8 millioner euro det foregående år til 60 millioner euro. Selv med det frie kontantstrøm er udsigterne med 26 millioner euro nu svagere. En forudsætning for målene er imidlertid en betydelig stigning i efterspørgslen efter produkter i andet halvår og en genopretning inden for IT-rådgivning. Udbyttet skal være 10 cent som planlagt.

  1. Bernd Schlobohm, medlem af bestyrelsen for QSC AG
  2. Arnold Stender, medlem af bestyrelsen for QSC AG
  3. Arnold Stender, QSC

Analytiker Heike Pauls fra Commerzbank beskrev tallene som skuffende, betingelserne for at nå frem til udsigterne virkede også usikre. Köln-aktien faldt ned til starten af ​​handlen og mistede cirka elleve procent i værdi.

Uplanlagte engangsudgifter på € 2 mio. Blev offentliggjort på resultatsiden. Derudover er en regnskabsmæssig effekt, der stadig vejes på finanschef Barbara Stolz i det foregående år, stadig fordel med 5 millioner euro. Afdelingerne skuffede især IT-rådgivningen.

Indtjeningssituationen var utilfredsstillende. "Vi er nødt til at omsætte vores styrker inden for udvikling meget bedre til markedsstyrke, " sagde administrerende direktør Hermann. Til dette formål bør effektiviteten i virksomheden nu øges. Organisationen sættes på prøve på alle lokationer, og specialister og ledere skal skifte job. Derudover ønsker QSC at undgå nye medarbejdere.

I årevis har virksomheden gennemgået en vidtrækkende transformation væk fra DSL-netværksdrift til tjenester. I februar gik direktionen videre med foranstaltningerne og annoncerede et overgangsår. Köln ønskede at fordoble udviklingsbudgettet til 10 millioner euro om året ud over yderligere opkøb af mindre teknologiselskaber, der skal følges. Det fremtidige fokus vil være på cloud-tilbud, dvs. centralt lagrede filer til realtidsadgang for mange brugere. (Dpa / rw)