Anonim

OpenStack er blevet det førende open source-projekt til cloud-infrastrukturløsninger. Siden 2010 har hundreder af virksomheder været involveret i at udvikle en åben, standardiseret og alsidig teknologiramme til styring af computere, opbevaring og netværksressourcer i offentlige, private og hybrid skymiljøer kan. Selvom OpenStack er en open source-løsning, betyder det ikke, at installation, betjening og vedligeholdelse er lette at håndtere.

OpenStack kan opføre sig som et ægte dyr. Et antal CIO'er, der driver proprietære OpenStack-infrastrukturer, rapporterer, at omkostninger og kompleksitet stiger markant. For at tilpasse OpenStack til deres individuelle behov har de lavet adskillige finjusteringer. Som et resultat har de udviklet OpenStack-implementeringer, der ikke længere er kompatible med aktuelle udgivelser. Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt en "build" eller "buy" -strategi er den rigtige måde at bruge OpenStack i virksomhedernes IT-miljø.

OpenStack fremskynder

OpenStack er hurtigt blevet en stor aktør inden for cloud-infrastrukturbranchen. Lanceringen i 2010 som et lille open source-projekt bruges nu af flere hundrede virksomheder og organisationer. Herunder adskillige store virksomheder (PayPal, Wells Fargo, Deutsche Telekom) samt innovative cloud-opstart og udviklere. I de tidlige dage blev OpenStack brugt af initiativtagerne til at opbygge deres egne, delvis proprietære skymiljøer. Mere end 850 virksomheder støtter projektet, herunder IBM, Oracle, Red Hat, Cisco, Dell, Canonical, HP og Ericsson.

Ud over den stadige forbedring af teknologi øges også adoptionstakten for erhvervskunder støt. Dette afspejles i den globale vækst af OpenStack-projekter (stigning på 60% fra 1. kvartal til 2. kvartal 2014). Her er private skyer på stedet den foretrukne implementeringsmodel. I Q1 / 2014 tællede OpenStack Foundation 55 private skyinstallationer over hele verden. Det er allerede 85 i andet kvartal. Antallet af offentlige skyer i OpenStack i hele verden steg også fra 17 til 29. I de næste 12 måneder forventer Crisp Research en vækst på 25 procent i OpenStack-baserede Enterprise Private Clouds.

spoods.de

Bemærk: Som en del af en undersøgelse indsamler Crisp Research i øjeblikket data og fakta om OpenStack-distribution i tysktalende virksomheder. Undersøgelsesresultaterne vil blive offentliggjort i 4. kvartal 2014.

OpenStack: Foretag eller køb?

OpenStack leverer funktioner til at betjene miljøer i forbindelse med en lang række andre open source-teknologier, mens de er omkostningseffektive (ingen eller små licensomkostninger). Imidlertid stiger kompleksitetsniveauet dramatisk. Selvom CIO'er har en tendens til kun at bruge OpenStack som et cloud management-lag, er der stadig en høj grad af kompleksitet, der skal styres. De fleste OpenStack-begyndere er ikke klar over, at de kan tænde "over 500 knapper" for korrekt konfigurering af OpenStack-skyer.

Hovedspørgsmålet for de fleste virksomheder, der ønsker at drage fordel af OpenStack, er derfor: Byg eller Køb!

Image
Foto: Crisp Research

Mens virksomhederne forbereder og evaluerer "Build or Buy" -beslutningen, skal virksomhederne være opmærksomme på den erfaring og tekniske viden, de har med OpenStack. IT-beslutningstagere bør kritisk gennemgå deres interne kapaciteter og klart definere deres krav for at sammenstille dem med tilbudene fra de såkaldte "OpenStack-distributører". I lighed med Linux-virksomheden tilbyder OpenStack-distributører klarpakede OpenStack-varianter, herunder support og normalt også integrationstjenester. Dette reducerer implementeringsrisikoen og fremskynder normalt gennemførelsen af ​​projektet.

CIO er efterspurgt

I lang tid har CIO'er og skyarkitekter besvaret spørgsmålet om, hvordan man bedst opbygger deres virksomhedsmiljøer. Efter de sidste par år med sloganet "Trial and Error" og størstedelen af ​​skyinfrastrukturer havde en sonderende karakter, handler det nu mere om implementering af store projekter til produktiv drift.

Dette rejser spørgsmålet om, hvad skydesign er det rigtige for IT-arkitekter at planlægge deres skymiljøer. Crisp Research anbefaler at bygge moderne og bæredygtige skymiljøer baseret på principperne om åbenhed, pålidelighed og effektivitet. Specielt inden for åbenhed og effektivitet yder OpenStack et væsentligt bidrag.

Den komplette analyserapport " CIO i OpenStack-dilemmaet: KØB eller DIY " kan downloades på http://www.crisp-research.com/report-the-cio-im-openstack-dilemma-buy-oder-diy/. (RIA)