Anonim

Docker skaber i øjeblikket en opstemning. Containerteknologi repræsenterer fremtiden for avancerede applikationer og multi-cloud-implementeringer og understøttes af en række store navne, herunder Amazon Web Services, Google og Microsoft. Virksomheden blev lanceret i 2010 under navnet dotCloud Inc. og udviklede den første flersprogede PaaS-platform. Som en del af den videre udvikling Docker, der blev offentliggjort i marts 2013. I oktober 2013 blev navnet ændret til Docker Inc. for at fokusere på den videre udvikling af Docker-teknologien.

Med omkring 500 kunder på fire år bør dotCloud ikke tale om en succeshistorie, der skyldes stærke konkurrenter som Heroku (nu en del af Salesforce), EngineYard, Microsoft Azure eller Google App Engine. Efter den hurtige succes med Docker-containerne var det derfor et strategisk smart træk at koncentrere sig om dens videre udvikling og finde en exit for PaaS-forretningen. Med cloudControl har du nu fundet en taknemmelig kunde.

cloudControl fokuserer på det amerikanske marked

cloudControl er den første - og i dag en af ​​de meget få - offentlige PaaS-udbydere fra Tyskland. Grundlagt i 2009, Berlins infrastrukturbase er Amazon Web Services (EU-region, Irland). Selv virksomheden præsenterer sig selv som en solid europæisk PaaS-udbyder. CloudControl har nu 20 ansatte på sine fem år på markedet, har 50.000 registrerede udviklere på sin platform, hvoraf ca. 500 er betalende kunder, og har genereret 1, 45 millioner euro sidste år. Således forlader en gennemsnitlig kunde ca. 240 EUR pr. Måned. Dette er meget bemærkelsesværdigt for en tysk offentlig skyudbyder. Ikke desto mindre kan man ikke følge med på den internationale scene.

Selvom cloudControl i de sidste par år har udviklet sig fra en ren PHP PaaS til en flersproget platform med et konsistent økosystem af partnere, viser salget, at forretningen med Public PaaS i Tyskland er meget vanskelig. Berliner anerkendte dette allerede i juli 2013 og udtrækkede det teknologiske grundlag for deres PaaS-platform med den såkaldte "Application Lifecycle Engine" for at sælge den til erhvervskunder som en privat PaaS-løsning samt til hosting-udbydere i en hvidmærket tilgang.

spoods.de

For at øge popularitetsniveauet har denne foranstaltning hidtil bidraget lidt. Ifølge en undersøgelse foretaget af Crisp Research udført af 83 tyske ISV'er på vegne af Pironet NDH, er erfaringerne og graden af ​​implementering relativt lav sammenlignet med andre PaaS-udbydere på markedet. Selvom cloudControl er den eneste betydningsfulde offentlige PaaS-udbyder i Tyskland.

udstilling

Find det rigtige tempo til multicloud-styring

Das richtige Tempo für Multicloud-Management finden - Foto: whiteMocca - shutterstock.com

At arbejde i multi-cloud-miljøer er almindeligt for mange virksomheder - men kunsten er at orkestrere alt på den bedst mulige måde. (Engelsk)

Til artiklen

Med erhvervelsen af ​​dotCloud flyver cloudControl nu til det amerikanske marked for at starte sit andet forsøg. Antallet af kunder kunne fordobles ved køb af 1000 kunder. Alle medarbejdere af dotCloud forbliver hos Docker. DotCloud-teknologien vil fortsat blive brugt i øjeblikket og vil med tiden blive integreret i cloudControl-platformen. Dette er for at sikre, at eksisterende dotCloud-kunder forbliver tro mod platformen.

Image
Foto: Crisp Research

Offentlige PaaS har ringe betydning i Tyskland

Dilemmaet omkring cloudControl afspejler holdningen til den offentlige sky i Tyskland. Markedet Infrastructure-as-a-Service (IaaS) har også svært. Udstedelser på 210 millioner euro i IaaS og en brugsgrad på 38 procent af offentlige skytjenester generelt i 2013 taler mængder.

Udsagnene fra softwarehuse, der er interviewet i undersøgelsen, tegner et ret klart billede. På spørgsmålet om det foretrukne operationelle koncept til brug af PaaS-tjenester i forbindelse med udviklingsprocesser, foretrak "kun" 21 procent den tidligere offentlige skymodel, mens 12 procent valgte intern drift som en del af en "privat PaaS-platform" ville. Størstedelen af ​​markant over 60 procent foretrækker PaaS-tjenester til udvikling og test som en del af en hosting-model.

Image
Foto: Crisp Research

Med hensyn til applikationstilstanden er de undersøgte softwarehuse endnu mere krævende. Faktisk er der kun elleve procent af de undersøgte virksomheder, der ville støtte operationer i et offentligt skymiljø. Størstedelen (38 procent) ser Hosted PaaS som den foretrukne driftsmodel til at køre applikationer i skyen. Yderligere 30 procent ser deres favoritmodel i den dedikerede version ("Hosted Private PaaS"). Over en femtedel af de interviewede softwarevirksomheder kørte kun deres applikationer i et privat PaaS-miljø.

Tyskland er et vanskeligt marked

Det ville være for let at beskylde cloudControl for dens vanskelige situation. Tværtimod er den samlede situation på det tyske marked, især med hensyn til skyen, afgørende. De amerikanske flagskibsudbyders offshoots får føle dette hver dag.

Der er dog fem grunde til, at cloudControl i Tyskland har været langsom med at komme i gang:

• CloudControl var på markedet meget tidligt. Som en start havde virksomheden også den store opgave at promovere emnet cloud og PaaS på det innovationsfiendtlige tyske marked.

• Faktisk markedsvækst for PaaS og Cloud generelt er stadig foran os i Tyskland.

• Det tyske marked og skyen har dybest set et kompliceret forhold, og især offentlige skytjenester har det svært med beslutningstagere.

• Platform-som-en-tjeneste kræver en masse forklaring.

• cloudControl er et typisk Developer Company, der lægger lidt vægt på PR og marketing for at øge opmærksomheden.

For cloudControl er dotCloud-erhvervelsen bestemt fornuftig og er et køb på øjenhøjde. Begge virksomheder viser et lignende teknologisk DNA. Udfordringen for cloudControl vil imidlertid være at integrere platforme og især at migrere de eksisterende dotCloud-kunder og deres applikationer og ikke at miste deres kunder.

Køb af dotCloud giver cloudControl mulighed for øjeblikkelig vækst på kundesiden og giver Berlinere adgang til det amerikanske PaaS-marked. Selvom cloudControl går ind i ringen med de samme dotCloud-konkurrenter Heroku, EngineYard osv., Skal vejen til USA ses som en mulighed. Når alt kommer til alt tilbyder det samlede marked nok plads til mere end en PaaS-udbyder. Og måske vil CloudControl endda sige "Så længe Tyskland, og tak for alle fiskene" i den nærmeste fremtid. Det ville være at behandle virksomheden. (RIA)