Anonim

Sky Germany får konkurrence fra internettet. Lanceringen af ​​videoportalen Netflix i september er også et angreb på betalingsstationen. Eller ikke? Sky boss Brian Sullivan giver i det mindste dyb afslapning.

For ham viser markedsadgangen for den amerikanske udbyder frem for alt: betalings-tv-modellen fungerer på trods af alle dødsopkald i de seneste årtier på trods af Tyskland. Tallene ser ud til at give tv-lederen ret. Ikke kun abonnementsnumrene har vokset kontinuerligt i årevis, der er også flere udbydere. Det tyske mediemarked bestrides, men det er også ret stort.

Han ser frem til Netflix, siger Sullivan. "Vi vil fortælle dem: Velkommen til Tyskland, dette er et helt andet marked end noget andet, du allerede er aktiv på." Netflix bliver nødt til at møde de samme udfordringer. Men: lanceringen af ​​portalen viser, hvor attraktivt det tyske marked er.

spoods.de

Der var ikke noget at få til betalingstilbud i dette land i lang tid. Selvom publikum skal betale for public service-transmissioner, men tilbudet er rigeligt - og betalingen kan ikke gå glip af. Der er også flere private kanaler, der frit kan modtages. Tendensen til at bruge endnu flere penge på tv var lav. Selv Sky, der tidligere var et symbol på industriens elendighed under navnet Premiere, skriver stadig den røde linje på bundlinjen, selvom forretningen er steget jævnt i årevis.

Frem for alt har betalings-tv imidlertid været lineært i lang tid - ligesom normalt tv. Efter et fast program blev film, shows eller nyheder sendt væk i træk. Internettet og digitaliseringen af ​​modtagere, smartphones og tablets har ændret det og forventes at ændre det meget mere grundigt.

Sky Germany skylder nye teknologier en god del af de seneste succeser. On-demand-film, billeder i høj opløsning, 3D-tv, apps til mobilenheder - tjenesternes bredde er vokset enormt. Ud over Bundesliga-rettighederne kan nu elegant reklame og en omfattende kvalitetsstødende Sky Tyskland og andre leverandører levere mere. "Betal-tv er ankommet til massemarkedet, " skriver de statlige mediemyndigheder i deres årsrapport. Og markedet er lukrativt, fordi der er mange mennesker, der bor i Tyskland, som også har det godt.

Det lokker. Således vender reklamefinansierede private kanaler i stigende grad hen til betalingsmodeller, såsom betalte for specielle interessekanaler. I 2013 var der allerede 75 betalings-tv-stationer i Tyskland. Men Internettet bliver mere populært som platform for betalings-tv-service. Film eller serier kan let bringes til det lokale tv via passende portaler via en bredbåndsforbindelse. Der er i øjeblikket fire store leverandører på markedet: Amazon Instant Video, Maxdome (ProSiebenSat.1), Watchever (som Vivendi hævder at afvise) og Apple med sin iTunes-tjeneste. Netflix tilføjes i september.

Internet-videobiblioteket Netflix er for længe blevet et mediehus i sit amerikanske hjemland, som også rører tv-markedet op med interne produktioner som hitserien "House of Cards". Ironisk nok kan Netflix med den mørke politiske satire, der også er populær blandt tyske fans, først score point i Tyskland: Sky Deutschland har ret til at udsende i Tyskland. (Dpa (tc)