Anonim

Og den tyske brugergruppe DOAG forsøger at udjævne det lidt. Det hele startede med blogindlæg fra Oak Table-medlem Kevin Closson om indstillingen hukommelse. Dette er aktivt som standard og kan let bruges ved et uheld, beskylder den tidligere Oracle-medarbejder.

DOAG Online har kigget nærmere på Clossons udsagn og forklarer:

Første krav: Indstillingen hukommelse er som standard aktiveret.

Ret. Ligesom andre betalte Enterprise Edition-indstillinger er optionen i hukommelsen ikke inkluderet i databasen, men er aktiveret som standard. Manglen på gennemsigtighed i denne marketingstrategi kan godt være tvivlsom. Forbløffelsen hos nogle af de gamle Oracle-brugere over dette punkt forbliver imidlertid noget overraskende: Da vi spurgte inden for det tyske samfund, trak alle på skuldrene. Sandt til mottoet: Det er ikke noget nyt. Og det er faktisk ikke noget nyt: Avanceret komprimering, avanceret sikkerhed, partitionering eller RAC - alle disse betalte Enterprise Edition-indstillinger følger det samme princip.

spoods.de

Uattraktiv er selvfølgelig standardaktiveringen af ​​indstillingen. Især når du ved, at det ikke var tilfældet med betaversionen. "DOAG forventer mere gennemsigtighed og en konsekvent tilgang til håndtering af muligheder inden for en enkelt softwarepakke, " siger administrerende direktør Dietmar Neugebauer.

Anden påstand: I modsætning til andre indstillinger kan indholdet i hukommelsen ubevidst bruges.

" Trukket i håret" var reaktionen fra betatesteren Herbert Rossgoderer i forhold til denne erklæring. Han er ikke den eneste, der deler denne mening. Årsagen til dette er enkel: I alt er der krævet tre parametre til brug af indstillingen hukommelse (se også dokumentationen).

INMEMORY_QUERY-parameteren skal være aktiveret. Han er som standard. Det er ikke nok til at bruge muligheden:

Derudover skal "In-Memory Column Store" tildeles lagring. Dette gøres via parameteren INMEMORY_SIZE. Som standard er værdien indstillet til nul. Derefter skal databasen genstartes for at initialisere In-Memory Column Store i SGA.

Når dette er gjort, skal DBA tildele indstillingsobjekter, der skal gemmes i hukommelsen. Til dette skal de berørte tabeller forsynes med klausulen INMEMORY.

Kun når disse tre kriterier er opfyldt, er indstillingen ikke kun aktiv, men også i brug. De to sidste værdier skal indstilles eksplicit. Ifølge vurderinger af forskellige betatestere i samfundet er det meget usandsynligt, at indstillingen vil blive brugt utilsigtet, hvorved her igen parameteren INMEMORY_SIZE eksplicit skal indstilles til en værdi større end nul, og databasen skal genstartes.

Rossgoderer bestemmes derfor af en bevidst brug af. ISE-chefen og hans team kan forestille sig en enkelt situation, hvor denne ubalance kunne ske ved et uheld: efter en eksport / import af tabeller, der allerede er i brug i en anden database i hukommelsen.

Tredje påstand: Der er en fejl i funktionssporing?

Ret. Da Closson lancerede sin artikelserie, blev den dog slet ikke nævnt. Først i sin tredje indlæg henledte han opmærksomheden på en funktionsfejl i funktionssporing. Denne nye konstatering blev straks bekræftet af produktchef Maria Colgan på Twitter. Hun fortalte DOAG, at det første patch-sæt til Oracle Database 12.1.0.2 skulle rettes i oktober i år.

To kriterier ville normalt være nødvendige for at udløse funktions tracker til optionen i hukommelsen: Parameteren INMEMORY_SIZE skal have en ikke-nul værdi. Derudover skal INMEMORY-klausulen indstilles på mindst en tabel. Den erklærede Colgan efter anmodning fra DOAG.

I øjeblikket viser databasen "aktivt brug af funktionen, når nogen bruger INMEMORY-attributten på en tabel, selvom INMEMORY_SIZE-parameteren har en nulværdi, " sagde Colgan. Vi har forskellige mennesker på det. Først efter to dage kunne fejlen justeres.

Fjerde påstand: Fejlen kan være problematisk i tilfælde af en revision.

Nej. Først og fremmest vil fejlen rettes i det næste patch-sæt i efteråret. Efter hans optagelse skulle fejlen ikke spille flere vittigheder. Men selvfølgelig kan du allerede migrere til 12.1.0.2 nu uden frygt for konsekvenser. Den forsikrede Oracle-manager Günther Stürner på anmodning: "Jeg kan garantere, at ingen kunde kommer i problemer på grund af denne fejl! Hvis der opstår en sag, vil jeg personligt kontakte og sikre, at kunden ikke bliver dårligt stillet."

 1. Licensstyring i databasemiljøet
  Moderne databaseløsninger er i dag dybt integreret i virtualisering, høj tilgængelighed og skymiljøer fra forskellige producenter. En konjunkturanalyse af licensbestanden giver værdifulde oplysninger om, hvordan efterspørgslen udvikler sig over en længere periode. De nødvendige trin i eksemplet på en Oracle-licensanalyse er:
 2. 1. Bestemmelse af hardwareegenskaberne …
  … fra Configuration Management.
 3. 2. Bestemmelse af softwarekarakteristikker baseret på …
  … på et analyseværktøjssæt.
 4. 3. Bestemmelse af licensegenskaber …
  … baseret på kundens Oracle-kontraktdokumenter, herunder oplysninger fra Oracle Installed Base, OLSA - Oracle-licens- og serviceaftalen, supportkontrakter og andre licensrelaterede dokumenter, såsom: B. SIG - Vejledning til softwareinvesteringer.
 5. 4. Sammenligning af den faktiske tilstand …
  … (hardware- og softwarekarakteristika) med måltilstanden (licensegenskaber).
 6. 5. Evaluering af konsekvenserne …
  … fra planlægningen.
 7. 6. Sluttrapport med anmeldelser, anbefalinger, …
  … tilbyde sammenligninger og mulige mål.

Konklusion af DOAG: I sagen gentager mange sind sig. Den amerikanske og senere også den tyske fagpresse overtog hurtigt informationen og udbredte information, der ikke var helt forkert, men heller ikke rigtig korrekt. "Det er en skam, at en fejl i funktions trackeren kaster en sådan skygge på ellers meget rost funktionalitet i Oracle-databasen, " understreger Neugebauer.

I alle tilfælde kunne konkurrenten SAP venne sig til den dårlige presse. Ikke desto mindre kan alt-klart gives: irriterende, da denne fejl kan være, det påvirker ikke driften af ​​databasen. Fejlen i sig selv udgør ikke en fare med hensyn til licens, som vist af Stürner.Version 12.1.0.2 kan derfor bruges uden tøven. Det næste plastsæt i efteråret skal derefter optages tidligt.