Anonim

Ikke med HP selv, men med et nyt firma, som Hewlett-Packard har licens til OpenVMS. VMS Software Inc. (VSI) sigter mod at udvikle porte til den seneste Itanium-generation og lover støtte til x86-processorer i fremtiden (Itanium er en ren 64-bit arkitektur, der aldrig har været så succesrig som Intel og HP var oprindeligt planlagt).

”Jeg tror, ​​det er sådan, kunder får, hvad de vil, ” siger Randy Meyer, vicepræsident og general manager for Mission Critical Systems hos HP. Oprindeligt havde gruppen ikke længere ønsket at videreudvikle OpenVMS ud over "Integrity i2" -serverne med quad-core "Tukwila" -platforme og dermed effektivt skubbet det traditionelle system ind på EOL-sidespor, hvilket straks medførte ganske høje brugerprotester.

spoods.de

Selvom nyt, VSS ikke er - finansieret af det nye OpenVMS-firma, har investorer fra Nemonix Engineering leveret support og vedligeholdelse af OpenVMS-systemer i mange år.

I begyndelsen af ​​2015 agter VSI at validere operativsystemet på Intels otte-core "Poulsons" og også understøtte HP-hardware med de kommende "Kittson" -platforme. Derudover (og dette er sandsynligvis det mere spændende udsigt), ønsker virksomheden en x86-port - men der er stadig ingen specifik tidsramme - og udvikle nye versioner af OpenVMS. Sidste torsdag offentliggjorde VSI et køreplan (PDF-link).

HP alene har stadig omkring 2.500 OpenVMS-kunder med vedligeholdelseskontrakter (der er også uafhængige supportudbydere som Parsec Group). Selvom OpenVMS er næsten usynlig i en serververden domineret af Linux, Windows og nogle Unix-derivater, driver det stadig kritiske systemer i f.eks. Kernekraftværker, processtyring på tværs af industrier eller US Navy.

"Dette er et enestående stykke software, dens styrker er simpelthen legendariske, " siger VSI-chef Duane Harris, der henviser til OpenVMS 'kapaciteter inden for områder som katastrofegendannelse, sikkerhed og klynger. "Vi er temmelig sikre på, at OpenVMS er det sikreste operativsystem derude, bestemt mere sikkert end Linux og Windows, og vi vil bringe OpenVMS ind i fremtiden."

Til videreudvikling har VSI samlet et team af gamle OpenVMS-udviklerhænder, hvoraf nogle endda har været involveret i den originale VMS-udvikling hos Digital Equipment Corp. (DEC) var involveret - systemets oprindelse stammer tilbage til midten af ​​1970'erne. DEC blev købt af Compaq og Compaq af HP.