Anonim

For den brasilianske fastnetudbyder Global Village Telecom (GVT) fra mediekoncernen Vivendi tilbyder spanierne i alt ca. 6, 7 milliarder euro i kontanter og lagre, som gruppen meddelte tirsdag i Madrid. Vivendi vil tjekke tilbuddet - men virksomheden gjorde det klart, uden hast. Tilbudet er oprindeligt indtil 3. september. Det er uklart, om de brasilianske antitrustmyndigheder kan overbevises.

For at imødekomme konkurrenceholdere ønsker Telefonica derfor at komme ud af aktien i Telecom Italia. Telefonica er den største mobiloperatør i Brasilien - italienerne er nummer to i landet med deres egen datter Tim Brasil. I den nylige fortid blev derfor markedskraften i Telefonica kritiseret kraftigt af myndighederne.

spoods.de

Som en del af budet på GVT tilbyder spanierne Vivendi en god otte procentandel i Telecom Italia. I holdingselskabet Telco SpA har Telefonica sammen med forsikringsselskabet Generali og bankerne Intesa Sanpaolo og Mediobanca godt 22 procent i Telecom Italia.

Ved at fusionere med GVT, der er specialiseret i bredbånd på internettet, ønsker Telefonica at spare omkostninger i Brasilien. Købsprisen forventes at være over 3, 9 milliarder euro kontant, og Vivendi ville modtage en kapitalforhøjelse på 12 procent af aktierne i det nye selskab. Telefonica-aktier faldt næsten to procent om morgenen, mens Vivendi fik mere end tre procent.

Latinamerika er allerede det største marked for Telefonica, men virksomheden kæmpede her, men senest på grund af den stærke euro og negative valutakurseffekter. I Europa, og især på det spanske hjemmemarked, lider virksomheden i hård konkurrence, mens efterspørgslen efter bredbåndsforbindelser til dataintensive applikationer som video brænder indtægterne på Brasiliens vækstmarked.

På de traditionelle markeder forsøger Telefonica at spare omkostninger gennem størrelse. I Tyskland overtager spin-off Telefonica Germany (O2) i øjeblikket E-Plus for 8, 65 milliarder euro. I mellemtiden frastøder Vivendi kapitalandele inden for telekomsektoren - senest den næststørste franske mobilradiooperatør SFR, og før det den marokkanske udbyder Maroc Telecom. (Dpa / tc)