Anonim

Ifølge en rapport fra Schrems og Roland Prozessfinanz har Wien Handelsdomstol anlagt en betydelig civil retssag mod det irske datterselskab af det børsnoterede amerikanske selskab (PDF-link). Sagsøger er Max Schrems, andre interessenter kan tilslutte sig. "Vores mål er at sikre, at Facebook endelig handler i overensstemmelse med databeskyttelsesloven, " siger Schrems. Ud over databeskyttelsesansøgninger kræves der påbud om påbud og erstatning.

Schrems opfordrer også alle andre Facebook-brugere til at deltage i sagen som en del af en "Østrigsk klassesag". For hver ekstra deltager øges presset på Facebook. Dette bør gøres i de kommende måneder ved passende "tildeling" af krav fra andre Facebook-brugere fra hele verden til hovedansøgeren.

spoods.de

I modsætning til amerikanske klasseaktioner skal deltagerne derfor aktivt rapportere, det fortsætter. Dog kan opgaven let udføres via en specielt programmeret Facebook-linket "tildelingsapp" til computere og smartphones på www.fbclaim.com. Alle voksne private Facebook-brugere uden for Canada og USA kan deltage.

Schrems beskylder Facebook Irland for forskellige lovovertrædelser (PDF-link), herunder:

  • Retningslinjer for databrug, der er ugyldige i henhold til EU-lovgivningen

  • Mangel på effektive samtykke til mange typer dataforbrug

  • Deltagelse i NSA-overvågningsprogrammet "PRISM"

  • Sporing af internetbrugere på websteder, for eksempel via "lignende knapper"

  • Overvåg og analyser brugere med "big data" applikationer

  • Ulovlig introduktion af "Grafisk søgning"

  • Uautoriseret overførsel af brugerdata til eksterne applikationer

Selvom den europæiske lov om databeskyttelse finder anvendelse, skal erstatningskravene i henhold til betingelserne for anvendelse af Facebook bedømmes i henhold til californisk lov, siger Schrems: "For Facebook Irland har vi den meget interessante situation, at ud over den europæiske databeskyttelseslovgivning finder amerikansk erstatningsret anvendelse Selvfølgelig hjælper dette brugernes rettigheder. "

Erstatningskravet blev bevidst sat lavt med en symbolsk Euro 500 pr. Bruger. "Vi klager kun en lille sum, fordi vi primært er optaget af korrekt databeskyttelse, " fortsætter Schrems. "Men med mange tusinder af deltagere, ville vi nå en sum, som Facebook sanser." Han organiserer og betaler retssagen selv gratis.

Finansieringen og omkostningsrisikoen ved gruppeaktionen betales af den specialiserede retssekonomiker Roland Prozessfinanz AG (PDF-Link). Hvis det lykkes, modtager dette 20 procent. siger Arndt Eversberg, administrerende direktør for ROLAND ProzessFinanz AG. "Alle krav vil blive fordelt til deltagerne med fradrag af omkostninger og retssager finansiering, " siger bestyrelsesmedlem Arndt Eversberg. Klasseaktionen var således ikke beregnet til profit.

Den igangværende parallelle procedure inden DPA i Irland ser ud til at have stort set afskrevet Max Schrems. "I begyndelsen havde vi meget fremskridt i Irland, så Facebook var nødt til at slette data og deaktivere ansigtsgenkendelse over hele verden på grund af vores klager, " siger Wien-advokaten. "Med tiden blev det imidlertid klart, at de irske myndigheder ikke var interesseret i at foretage væsentlige ændringer, og processen er ved at tage tre år, og vi loves stadig en beslutning 'snart'." Dette skyldes tilsyneladende det politiske pres for ikke at drive den meget vigtige it-industri i Irland ud. Dette problem er mindre sandsynligt i Østrig, og derfor skifter aktiviteterne nu der.

Yderligere information kan findes på pressesiden til europe-v-facebook.org.