Anonim

Microsoft varmer op afmatningen i patentsager i mobilbranchen med en retssag mod smartphone-leder Samsung. Windows-gruppen beskylder Samsung for misligholdelse af kontrakten, fordi aftalte royalties manglede. Samsung er stoppet med at betale efter at have annonceret Nokias overtagelse af Nokia af Microsoft, sagde Microsoft i New York sent fredag ​​aften.

De berørte patenter handler også om funktioner i Google Android-operativsystemet. Microsoft og Apple havde i de seneste år sagsøgt forskellige producenter af Android-enheder. Striden mellem Apple og Samsung er den mest fremtrædende blandt patentkonflikterne i mobilbranchen. I modsætning hertil indgik Microsoft i 2011 en vidtrækkende patentaftale med Samsung. I det gav virksomhederne hinanden adgang til patenter, og Samsung gik med til at betale royalties for brugen af ​​visse teknologier.

spoods.de

Samsung har meget at vinde: branchens leder solgte mere end 300 millioner smartphones sidste år, ifølge beregninger fra markedsundersøgere. Cirka hver tredje computer-mobiltelefon kom fra sydkoreanerne. Samsung selv navngiver ikke salgstal længere.

Ifølge sydkoreanske medierapporter havde Samsung, efter at patentaftalen blev afsluttet med Microsoft, aftalt at betale mellem $ 10 og $ 15 pr. Solgt smartphone. Det ville betyde en regning på mere end 3 milliarder dollars for 2013 alene.

 1. Filhåndtering: Total Commander
  Velkendt logo og velkendt applikation på Android-enheden: Med Total Commander er en stærk filhåndtering også tilgængelig til smartphones og tablets.
 2. Filhåndtering: Total Commander
  Et stort pluspoint for Total Commander: Softwaren kan også få adgang til de forskellige cloud- og LAN-delinger via plugins. Hvis du kun har brug for en slank app, kan du blot udelade disse tilføjelser.
 3. Filhåndtering: Total Commander
  Letter arbejdet i Windows-netværket enormt: Ved hjælp af plugin kan filhåndtereren Total Commander derefter også få adgang til f.eks. En NAS 's andele i LAN.
 4. ColorNote Notepad notes
  Noter under kontrol med ColorNote: En app, der gør oprettelse og organisering ved hjælp af noter, herunder tjeklister og farvemærkning, praktisk og let.
 5. Tysk alternativ: Wunderlist
  Enkel og kortfattet: Driften af ​​Wunderlist-applikationen, der blev udviklet i Tyskland og også vært her, åbner hurtigt og uden problemer
 6. Tysk alternativ: Wunderlist
  Så brugeren bliver husket i tide: Hvis han har indstillet en dato, kan han også blive påmindet af appen via e-mail.
 7. Teksteditor: Jota / Jota +
  Bare for at skrive: Hvis du leder efter en enkel, men meget funktionel teksteditor til din Android-enhed, skal du bestemt tage et kig på den gratis app Jota.
 8. Teksteditor: Jota / Jota +
  Det er endnu mere moderne og frem for alt med bedre visuel støtte: Udviklingen af ​​Jota-redaktøren med navnet Jota + er allerede meget mere moderne dar.
 9. Teksteditor: Jota / Jota +
  Desværre er adgang til onlinelagring kun mulig i meget begrænset omfang: Hvis du vil gemme dine tekster regelmæssigt på en online opbevaring, bliver du snart tvunget til at købe en betalt ekstra nøgle til Jota +.
 10. Universalværktøj: Android Assistant
  Alsidige indstillinger og 18 forskellige funktioner: Interface til Android Assistant giver en klar idé om sorten, men øger desværre ikke oversigten.
 11. Universalværktøj: Android Assistant
  Desuden er en procesmanager, der kan hjælpe med at stoppe blokering af apps, udviklerne integreret i Android Assistant. Desværre er der også en reklamefilm på hver skærm, der regelmæssigt fornyes online.
 12. Oprydningsværktøj: CCleaner
  En anden applikation, der - oprindeligt som en beta - fandt vej fra Windows til Android-platformen: CCleaner.
 13. Oprydningsværktøj: CCleaner
  Desværre er det kun standardcachen og browserhistorikken, der kan ryddes op i øjeblikket med CCleaner. Andre programmer skal brugeren stadig redigere for hånd.
 14. Oprydningsværktøj: CCleaner
  Hvordan er mit Android-system? Med beta-versionen af ​​CCleaner får brugeren også et opdateret overblik over så vigtige ressourcer som CPU, hukommelse, RAM og batteriet på hans mobile enhed.

Microsoft oplyste, at Samsung ønsker at reducere byrden, efter at gruppens salg af smartphones er firedoblet så meget siden 2011. "Samsung forudsagde, at de ville få succes, men ingen kunne forestille sig, at deres salg af Android-smartphones skulle stige så meget, " skrev Microsoft-advokat David Howard i et blogindlæg. Virksomhederne havde forhandlet i uger, indtil Microsoft tog til søgsmål.

Microsoft vil anmode om erstatning ved retten - og konstateringen af, at den nu afsluttede Nokia-erhvervelse ikke påvirker patentaftalen med Samsung.

En talsmand fra Samsung fortalte det finansielle nyhedsagentur Bloomberg, at virksomheden ville analysere retssagen og beslutte mulige modforanstaltninger.

 1. Apple iPhone 5S
 2. Samsung Galaxy S4
 3. HTC One
 4. HTC One XL
 5. HTC Max
 6. LG G2
 7. Nokia Lumia 1520
 8. Sony Xperia Z Ultra
 9. Nokia Lumia 925
 10. Apple iPhone 5
 11. BlackBerry Z10
 12. LG Optimus G Pro
 13. HTC Velocity 4G
 14. Nokia Lumia 1020
 15. BB-Z30-teaser

Google tilbyder Android til enhedsproducenterne som et gratis og åbent operativsystem. Kun brugen af ​​Google-tjenester såsom e-mail opkræves. Imidlertid kræver Microsoft patentgebyrer fra udbydere af Android-enheder til forskellige generelle teknikker, såsom filhåndtering, som ifølge Microsoft også bruges på Android. De fleste enhedsproducenter indgik patentaftaler med Windows-gruppen. I branchen siges det lejlighedsvis, at Microsoft tjener takket være patentbetalingerne endnu bedre på Android end Google. Det amerikanske firma Motorola, der midlertidigt var en del af Google og nu sælges til den kinesiske pc-gigant Lenovo, forsvarer sig mod det.

Apple beskylder på sin side Samsung for at have kopieret funktionerne og designet af iPhone og iPad-tabletten. Samsung modregnes med retssager om tekniske patenter. Konflikten afkøles mærkbart omsider, der har ikke været nogen nye klager i lang tid. (Dpa / tc)