Anonim

"LibreOffice er den bedste kontorpakke, du kan bruge i dag, hvad angår funktionalitet og interoperabilitet, såvel som støtte til åbne dokumentstandarder og produktuafhængighed, " lover TDF-direktør Thorsten Behrens. Efter mange år giver LibreOffice nu brugeren fuld kontrol over deres stationære pc.

Den ottende større udgivelse siden lanceringen af ​​projektet som Fork fra OpenOffice.org i september 2010 bringer en hel række vigtige og interessante innovationer. Disse inkluderer:

  • Interoperabilitet: Support til OOXML-streng, forbedringer i OOXML-grafik (TegningML, skrifttyper, karakterstilarter og attributter), integration af OOXML-filer i andre OOXML-dokumenter, support til 30 nye Excel-formler, support til MS Works-tabeller og databaser, såvel som gamle Mac-formater som ClarisWorks, ClarisResolve, MacWorks, SuperPaint og andre.

  • Annotationshåndtering: Kommentarer i ODF-, DOC-, OOXML- og RTF-filer kan nu udskrives og formateres for forbedret produktivitet og samarbejde i kanten af ​​dokumentet samt import og eksport af indlejrede kommentarer.

  • Mere intuitivt arbejde med regneark: Calc gør det nu muligt at arbejde på mange opgaver mere intuitivt takket være den forbedrede fremhævning af formler i celler, visningen af ​​antallet af valgte rækker og kolonner i statuslinjen, muligheden for at redigere en celle baseret på indholdet i cellen ovenfor samt forbedrede muligheder for at konvertere tekst til formler.

  • 3D-modeller i Impress: Support til animerede 3D-modeller i det nye, åbne glTF-format, samt grundlæggende support til Collada og kmz-filer fra Google Warehouse, for at bringe et frisk, friskt look og animationer i præsentationer (fungerer kun under Windows og Linux).

At LibreOffice 4.3 nu også understøtter "Monster-afsnit" med mere end 65.000 tegn, er især interessant på baggrund af, at det endelig løser en elleve år gammel (!) Fejl fra OOo-kildekoden. Ifølge Coverity Scan, som LibreOffice tiltrådte i oktober 2012, er LibreOffices kodekvalitet dramatisk forbedret i løbet af de sidste to år fra 1, 11 pr. 1000 kodelinjer til 0, 08.

spoods.de

Den fulde liste over ændringer kan findes i udgivelsesnotater. LibreOffice 4.3 (og fra fredag ​​bugfix-frigivelsen LibreOffice 4.2.6) kan downloades på http://da.libreoffice.org/download/. Udvidelser og skabeloner, der udvider programmet med yderligere funktionalitet, er tilgængelige på http://extensions.libreoffice.org/.