Anonim

Verdens største online detailhandler Amazon ønsker at håndhæve lavere priser for digitale bøger blandt udgivere. E-bøger kan og bør være billigere end trykte bøger, sagde Amazon i en erklæring om den aktuelle konflikt med udgiveren Hachette sent på tirsdag.

I de seneste uger forhandlede de to virksomheder om en ny e-bogaftale. I løbet af denne periode var trykte titler fra Hachette på Amazon midlertidigt kun tilgængelige med lange leveringstider eller ikke længere tilgængelige. Kritikere beskyldte internetgiganterne for en brutal forhandlings-taktik. En lignende strid om priserne for e-bøger findes i Tyskland. Börsenverein des Deutschen Buchhandels klagede til Bundeskartellamt over onlineforhandleren. Amazon afviste beskyldningen om at udsætte leveringen af ​​trykte bøger fra forlagsgruppen Bonnier (Ullstein, Piper, Carlsen) i løbet af forhandlingerne.

spoods.de

I USA kritiserede Amazon nu, at priserne på e-bog på knap $ 15 eller $ 20 var "urimeligt høje" i betragtning af lavere omkostninger end trykte bøger. Derudover vil en lavere pris føre til højere salg og i sidste ende mere salg. I følge undersøgelser fra Amazon sælges en e-bog til knap 1, 74 dollar 1, 74 gange flere eksemplarer end den koster knap 15 dollar. Forlagene kunne ende med billigere bøger i sidste ende, fordi flere eksemplarer ville blive solgt, forudsagde Amazon. Og for forfatterne betyder det 74 procent flere læsere og bedre udsigter til at komme ind på bestsellerlister.

Forfatteren driller allerede Amazon med tilbuddet om, at de kunne beholde 70 procent af provenuet fra salget, når det blev offentliggjort direkte på platformen for onlinehandleren. Nu satte Amazon ind igen: "Vi tror, ​​at Hachette giver forfatterne for lidt." Fra Amazon-forfattere og udgivere bør hver modtage 35 procent af købsprisen.

Amazon havde tidligt startet digitale bøger og dominerede oprindeligt forretningen i USA med priser på 9, 99 dollars. Amerikanske udgivere brugte lanceringen af ​​Apples e-bog-butik på iPad-tabletten til at håndhæve en model baseret på den tyske bogprisfastsættelse, hvor de selv og ikke forhandleren kan bestemme prisen. Efter indgriben fra de amerikanske myndigheder blev denne proces imidlertid veltet, og Amazon kan igen få bøgerne fra udgivere til engrospris. (Dpa / tc)