Anonim

Produktionen af ​​belysningsteknologi Osram ønsker at skære ca. 7800 job på verdensplan - heraf ca. 1700 i Tyskland. Dette blev annonceret af virksomheden tirsdag aften efter et bestyrelsesmøde i München. I alt 6100 job skal afvikles i udlandet.

Nedskæringer ramte hovedsageligt fremstillingen af ​​traditionelle pærer, distribution og administration. De skal implementeres fra 2015 til 2017 og ”for at være socialt kompatible så vidt muligt”, annoncerede virksomheden. Senest beskæftigede Osram godt 35.000 mennesker.

Målet er at reducere omkostningerne permanent ved udgangen af ​​2017 med 260 millioner euro. Som et resultat er indtjeningskraften indstillet til at stige mere på mellemlang sigt. Imidlertid er konverteringen for Osram dyr: Virksomheden beregner en bruttoudgift på omkring 450 millioner € til omstruktureringen. De vedtagne trin skal tages efter drøftelser med medarbejderrepræsentanterne.

spoods.de

Den nye lønningsrunde i det tidligere Siemens-datterselskab havde allerede indikeret. I Tyskland påvirkede indsnit ifølge Osram-data hovedsageligt München, Augsburg, Eichstätt og Berlin. Administrerende direktør Wolfgang Dehen havde allerede annonceret et jobnedskæringer tidligere, men uden at give nogen konkrete tal endnu.

Allerede tirsdag aften kaldte Osram også nøgledata for det tredje skattekvarter. Ifølge de foreløbige data faldt salget lidt med seks procent fra omkring 1, 28 til 1, 20 milliarder euro sammenlignet med samme periode året før. Samtidig steg indtjeningen før skat fra 42 til 67 millioner euro. Efter skat forblev Osram 44 millioner euro - efter 14 millioner i tredje skattekvarter i 2013.

De høje og for nylig accelererede fald i den traditionelle generelle belysningssektor blev næsten opvejet af "betydelig vækst" i produkter, der bruger LED-teknologi. Men Dehen tilføjede: "På baggrund af den nylige udvikling er der nu behov for yderligere foranstaltninger for at sikre vores position som den førende lysproducent på lang sigt." På en telefonkonference ønsker Osram at annoncere yderligere detaljer onsdag formiddag.

På grund af den skrumpende klassiske forretning med lyspærer og lysstofrør havde beboerne i München deres forventninger til salg tilbage i maj. Men de bekræftede deres prognose for det indeværende regnskabsår. Virksomheden, der er noteret i MDax i et godt år nu, mener, at "i bedste fald" er en lav vækst i omsætningen. I det foregående regnskabsår (30. september) var salget knap 5, 3 milliarder euro.

Osram fokuserer i øjeblikket primært på LED-forretningen som en branchetrend. Selvom virksomheden drager fordel af den voksende efterspørgsel fra bilindustrien efter innovativ belysning og efterspørgslen efter laserteknologier. Det kæmper også med hård konkurrence fra Asien. Ifølge virksomheden bragte den første del af konverteringsprogrammet "Osram Push", der startede i 2012, en besparelse på ca. 760 millioner euro ved udgangen af ​​tredje kvartal. (Dpa / tc)