Anonim

Den hårde konkurrence inden for mobilkommunikation og i fastnet førte igen til betydelige fald i forretningstal i andet kvartal, og erhvervslivet i udlandet var hovedsageligt svagere. Salg og justeret driftsindkomst for det tidligere statsmonopol gled i samme periode sidste år med fem procent, som virksomheden meddelte tirsdag i Paris.

Når alt kommer til alt var Orange i stand til at reducere faldet i salget på hjemmemarkedet i sammenligning med de første tre måneder noget. CEO Stéphane Richard så det som hans virksomheds evne til at reagere på det "fortsatte meget udfordrende markedsmiljø". Med indtjening før renter, skatter, afskrivninger og amortiseringer (Ebitda) på 3, 12 milliarder euro justeret for særlige poster var koncernen lige over analytikernes forventninger. Koncernens årlige prognose på mellem tolv og tolv, 5 milliarder euro blev bekræftet, og margenen forventes at være omtrent den samme som året før. Aktien steg om morgenen i Paris med 1, 48 procent.

spoods.de

Provenuet faldt til 9, 8 milliarder euro som anslået af eksperter. I tilfælde af nettoresultat, som virksomheden kun rapporterede i de første seks måneder, gjorde den hårde konkurrence også en bemærkelsesværdig indflydelse. Efter aktier, som tredjepart havde, havde Orange-aktionærerne til 744 millioner euro godt 30 procent mindre end for et år siden.

I udlandet var faldet som regel endnu større end derhjemme, hvor Orange scorer cirka halvdelen af ​​provenuet. De vigtige markeder i Polen og Spanien mistede terræn igen. Også i Spanien eroderer en heftig priskrig udbyttet. I forretningen med resten af ​​verden kunne koncernen opnå succes, især i Afrika og Mellemøsten - men den stærke euro og reguleringens indgriben betød også, at der var mindre indtægter til sidst.

Richard vil nu fortsætte med at imødegå og spare mere. I stedet for at skære indirekte omkostninger med 250 mio. EUR om året som planlagt, er nu 300 mio. € på dagsordenen. Først for nylig havde han trukket den frugtbare grund til spekulation om en yderligere omstrukturering af den franske mobilkommunikationssektor tilbage. Der er i øjeblikket ikke noget grundlag for en fusion med den tredje største mobiloperatør Bouygues, sagde han. Den franske regering havde været bekymret for priskrigen for de fire største udbydere om mulige tab af job og udtrykte et ønske om en konsolidering til tre virksomheder.

Efter markedsadgangen af ​​internetfirmaet Iliad med dets billige mærke Gratis leverandører konkurrerer ondt om konkurrenceens kunder. Richard har hidtil undgået at sænke priserne overalt. Selvom dette stabiliserer udbyttet fra nuværende kontrakter, gør kunderne, men mere modtagelige for konkurrencedygtige priser på rivaler, som nu også efterlader spor i fastnetværket i Orange. Bag markedslederen står den for nylig solgte kabeludbyder Altice SFR, den næststørste mobilkommunikationsgruppe. Bag dem er Bouygues Telecom og Iliad som nummer tre og fire. (Dpa / tc)