Anonim

Striden mellem taxaindustrien og den amerikanske chaufførservice Uber holder i uger i overskrifterne. Hvilke centrale punkter argumenteres?

Hvad er Uber alligevel?

For cirka fire år siden startede Uber i San Francisco som et alternativ til taxaer, som er berygtet vanskeligt at få i den californiske metropol. Oprindeligt handlede det om at tilbyde en chaufførservice i en luksusklassebil ("Uber Black") for lidt mere penge. I mellemtiden bruger Uber også sin switching-platform til tjenester, hvor private kan tage passagerer med deres egne biler ("Uber Pop"). Frem for alt antænder sådanne tilbud tvister med taxaindustrien og myndigheder i forskellige lande.

Hvordan fungerer Uber?

Det er en smartphone-app, som du kender det fra taxa-applikationerne. Afhentningsplacering bestemmes automatisk, kunden ser Uber-køretøjer i nærheden. Sporet beregnes ved hjælp af GPS, bilerne er derfor uden taxameter. Betalingsprocessen udelades: Det debiteres blot det deponerede på Uber-kreditkort.

Hvad generer taxachaufføren?

Taxavirksomheden er underlagt mange regler overalt. Der er regler for teknisk inspektion af køretøjer, kontrol af chaufførernes helbred, særlig forsikring og transportforpligtelse. Derudover er markedets størrelse begrænset af tildeling af indrømmelser. Så en taxalicens i New York kan koste mere end en million dollars. Uber brister med sin tjeneste i dette over årtier voksede netværk af regler og økonomiske interesser.

Hvordan ønsker Uber at forfølge kunder fra taxierne?

Den originale chaufførtjeneste Uber Black, argumenterne var frem for alt komforten ved en smartphone-app, en smart bil og automatisk fakturering. Når det kommer til privat bilture, er Uber også billigere end konventionelle taxaer. For eksempel koster Uber Pop i Hamborg en euro pr. Kilometer eller 25 cent per minut. På den anden side betaler du i henhold til Hamburg-taxaen 2, 20 euro for de første fire kilometer, 1, 90 for de næste fem kilometer og 1, 40 for den tiende kilometer.

Hvordan har tyske myndigheder Uber?

Hamborg gik så langt som længst: Den lokale økonomiske myndighed forbød Uber Pop. Hun vil dog ikke håndhæve forbuddet, før der er en retsafgørelse i den presserende procedure, som Uber har anlagt mod forbuddet. Kontrakterne for Uber-chaufføren er i henhold til talskvinde Susanne Meineckes ord, men "mere end umoralsk" - så truer chaufførerne med at opsige forsikringen, og de skulle selv betale bøder. De andre tyske byer med Uber-tjenester (i øjeblikket Berlin, Frankfurt, München) undersøger stadig deres handlinger.

Hvordan kommer Uber over tvisten med taxavirksomheden?

Der er nok donorer, der tror på Uber-modellen. Senest modtog virksomheden 1, 2 milliarder dollars fra investorer i foråret. Her blev Uber vurderet usædvanligt højt til $ 17 milliarder. Startup ønsker at bruge sin platform, som i sidste ende samler udbud og efterspørgsel, til alle mulige områder. Logistikydelser betragtes som en værdifuld forretning for fremtiden (for øvrig ekspanderer Mytaxi også i denne retning). I USA kan Uber allerede booke isbiler og helikoptere. Og siden Googles investering på 260 millioner dollars i Uber sidste år er der spekulationer om muligheden for robottaxier. (Dpa / tc)