Anonim

I det mindste hvis det er sandt, hvad ekspert Kevin Closson skriver i sin private blog - nemlig at Oracle's seneste mulighed for hukommelse til 12c (som antages at konkurrere med SAP HANA) først er tændt som standard. Closson er seniordirektør i EMCs Performance Engineering Group; han plejede at være en Oracle Arkitekt og i denne egenskab involveret i udviklingen af ​​databasens specielle server "Exadata".

Valgmuligheden i hukommelsen koster $ 23.000 pr. CPU, hvilket fremgår af en Oracle-prisliste (PDF-link), der blev opdateret i sidste uge (skønt kunder sjældent betaler listepriser). Closson vurderer, at ikke alle brugere vil bruge det. Og er derfor også synspunktet, Oracle bør forlade dem som standard. Oracle sig selv kommenterede ikke Clossons blogindlæg til vores amerikanske kolleger på "Computerworld" på fredag, som først fik opmærksomheden fra den britiske industritjeneste "The Register".

 1. Licensstyring i databasemiljøet
  Moderne databaseløsninger er i dag dybt integreret i virtualisering, høj tilgængelighed og skymiljøer fra forskellige producenter. En konjunkturanalyse af licensbestanden giver værdifulde oplysninger om, hvordan efterspørgslen udvikler sig over en længere periode. De nødvendige trin i eksemplet på en Oracle-licensanalyse er:
 2. 1. Bestemmelse af hardwareegenskaberne …
  … fra Configuration Management.
 3. 2. Bestemmelse af softwarekarakteristikker baseret på …
  … på et analyseværktøjssæt.
 4. 3. Bestemmelse af licensegenskaber …
  … baseret på kundens Oracle-kontraktdokumenter, herunder oplysninger fra Oracle Installed Base, OLSA - Oracle-licens- og serviceaftalen, supportkontrakter og andre licensrelaterede dokumenter, såsom: B. SIG - Vejledning til softwareinvesteringer.
 5. 4. Sammenligning af den faktiske tilstand …
  … (hardware- og softwarekarakteristika) med måltilstanden (licensegenskaber).
 6. 5. Evaluering af konsekvenserne …
  … fra planlægningen.
 7. 6. Sluttrapport med anmeldelser, anbefalinger, …
  … tilbyde sammenligninger og mulige mål.
spoods.de