Anonim

Siden atomkatastrofen i Fukushima, Japan, i marts 2011, er der aldrig sket noget i den tyske energisektor. Den føderale regerings energiturnering, der blev indledt, har tvunget lokale forsyningsselskaber til at overveje alle strategier og processer.

Omvæltningerne dækkede også intern it, således at års principper blev sat på prøve. Dette påvirkede og påvirker først og fremmest dybden af ​​den lodrette integration. Fra det foregående princip om at ville udføre så mange opgaver som muligt, har de fleste forsyningsselskaber allerede vedtaget i dag.

RWE tog en rolig sti. Indtil videre er outsourcing-projekter hovedsageligt gennemført i udlandet. I Tyskland er det kun den eksterne drift af pc-arbejdsstationer, der blev aftalt af T-Systems i oktober 2013, der redegør for. En stor vending på la Eon var ikke der endnu (se "Eon gør milliarder af outsourcing perfekt").

spoods.de

"Vores gruppes vanskelige situation som følge af energiturneringen krævede betydelige tilpasningstiltag, og vi var nødt til at spørge os selv: hvad har vi andet råd til inden for intern it, hvordan arbejder vi, er det stadig opdateret?" Michael Neff, CIO for RWE og administrerende direktør for det interne datterselskab RWE IT GmbH, beskrev startpositionen i samtale med COMPUTERWOCHE.

Som et resultat blev koncernens IT-strategi justeret. Varetjenester, der ikke er relevante for konkurrence, bliver konstant sat på prøve. Hvis de kan gøre det bedre eksternt, vil de blive outsourcet. I fremtiden vil det være selvstyret at fortsætte med at differentiere it-tjenester.

Uwe Schlager, Europa-Geschäftsführer von FPT (links) und Michael Neff, Geschäftsführer der RWE IT GmbH sowie CIO der RWE AG, bei der Vertragsunterzeichnung.
Uwe Schlager, europæisk administrerende direktør for FPT (til venstre) og Michael Neff, administrerende direktør i RWE IT GmbH og CIO i RWE AG, underskriver kontrakten.
Foto: FPT