Anonim

IBM Manager Ken King, der er ansvarlig for OpenPower Alliance, sagde, at de første servere er rettet mod cloud- og avancerede applikationer. Men selv low-end modeller kunne bruge arkitekturen - det skulle afgøre udbydere selv. IBM handler om at holde strømteknologi relevant. Man accepterer bevidst, at andre udbydere nu kunne tilbyde konkurrerende systemer som IBM's System z-serie eller PureSystem-modellerne.

Med frigivelsen reagerer IBM på den fortsatte stærke tendens mod Intel x86-baserede vareserver, som vinder markedsandele overalt. For nylig havde Big Blue solgt sin $ 2, 3 milliarder x86 serverdivision til den kinesiske leverandør Lenovo, som allerede havde overtaget pc-forretningen.

IBM er nødt til at kæmpe for magtplatformen

Analyse overveje licensering af kraftarkitekturen til konkurrenter for en god beslutning. Eventuelle tab ved salg af elserver kan kompensere IBM med licensindtægter og -tjenester. Det er vigtigere i disse vanskelige tider at øge økosystemet og således sikre platformens relevans.

spoods.de

"Sammenlignet med x86-arkitekturen er kraftsystemer bedre til at understøtte et stort antal virtuelle maskiner i et system, " siger Charles King, hovedanalytiker hos Pund-IT. CPU'erne er kendt for at være pålidelige, meget tilgængelige og lette at vedligeholde.

Medlemmer af alliancen inkluderer Google og Tyan, som hver har lanceret udviklergrupper med fokus på Power 8-arkitekturen. Observatører mener, at Google især ønsker at bruge platformen, fordi den meget godt understøtter store mængder virtuelle maskiner. Google ønsker at udvikle meget tilgængelige og pålidelige servere til sine cloud-tilbud.

Samsung og Micron, også partnere i OpenPower-alliancen, arbejder på de rigtige lagerenheder. Nvidia er også ombord med udviklingen af ​​specifikke grafikprocessorer.

Redd hvad kan reddes?

Ud over velvillige stemmer er der også skeptikere blandt analytikerne. IBMs mainframe- og power-servervirksomhed falder så meget, at licens til arkitektur var den sidste chance for at redde den, siger Nathan Brookwood, hovedanalytiker hos Insight 64.

Når computersystemer står over for en krympende bruger- og softwarebase, forsvinder de til sidst, fortsætter Brookwood. Dette er allerede sket i snesevis af arkitekturer: Fremtrædende eksempler er DECs alfa-systemer eller Tandems non-stop-servere. Hvis IBM ønsker at sikre Power 8-platformens overlevelse, er der brug for nye brugergrupper, og udviklere begejstrede. Åbningen af ​​platformen er den rigtige, men også det eneste mulige trin.

IBM havde lidt et fald på 11% i salget i sidste kvartal sammenlignet med andet kvartal sidste år. Forretningsenheden Systemer og Teknologi blev især hårdt ramt af tilbagegangen i Power Systems-forretningen, som var 28 procent lavere end i 2. kvartal 2013. I modsætning hertil presterede mainframe-forretningen, der næsten var stagnerende, bedre end forventet. IBM havde imidlertid vanskeligheder med sin lagerforretning. (Hv)