Anonim

Det finske selskab forventer bedre resultater i sit nu største netværksudstyrssegment efter andet kvartal. Den justerede driftsmargin i forretningen forventes at være i den øverste ende af det tidligere målrettede interval på fem til ti procent eller endda lidt over, som virksomheden annoncerede i Espoo, Finland torsdag (PDF-link).

Omsætningen fra den resterende virksomhed faldt med næsten syv procent til 2, 9 milliarder euro, ikke så stærk som eksperterne havde forventet. Selv de særlige poster justerede overskuddet fra de resterende divisioner overrasket med 215 millioner euro, siger analytikerne. Inklusive alle omkostninger, inklusive til omstrukturering af koncernen, var der dog stadig et minus her. Til 26 mio. € var dette imidlertid meget lavere end for et år siden.

På grund af salget af mobiltelefonsektoren var bundlinjen for aktionærerne et samlet overskud på 2, 5 milliarder euro. I slutningen af ​​april havde Nokia afsluttet salget af den tidligere markedsledende enhedsdivision til det amerikanske softwarevirksomhed Microsoft for omkring 3, 8 milliarder euro, derudover betaler Windows-udbyderen mere end halvanden milliard euro for patenter.

Netværksvirksomheden tegner sig nu for næsten 90 procent af Nokias omsætning. I mellemtiden er de mørke skyer i de sidste par år mørkere noget i branchen. Netværksudvidelsen til hurtig mobil internetadgang samt fokus på mere rentable projekter giver virksomhederne, blandt andet også den seneste svenske rival Ericsson Aufwind. Derudover henvender industrien sig gradvist til vedligeholdelse og service for at blive mere uafhængig af hardware-forretningen. (Dpa / tc)