Anonim

Ifølge en rapport har den britiske efterretningstjeneste GCHQ adskillige værktøjer, som den ikke kun kan manipulere webindholdet, men også kontrollere mailkonti. Dette er fra en rapport fra den efterforskende journalist Glenn Greenwald, der baserer sin rapport på dokumenter fra NSA-varsleren Edward Snowden.

Værktøjerne blev oprettet af Joint Threat Research Intelligence Group (JTRIG), en del af GCHQ, ifølge rapporten. Hvert af værktøjerne har også et sonorøst kodenavn. For eksempel er "UNDERPASS" (underpass) et værktøj, som den hemmelige tjeneste kan påvirke enhver online afstemning.

spoods.de

Med "Miniature Hero" på den anden side kunne Skype-samtaler udforskes. "BADGER" (Dachsbau) tillader masselevering af mails. Med værktøjet "SILVERLORD" kan indhold leveret via videotjenester manipuleres. Dette kan også forhindre hele distributionen af ​​specielle videoer. Ifølge rapporten kan spioner finde private fotos af målpersoner på Facebook via "SPRING BISHOP". Og "ANGRY PIRATE" skal sikre, at en målperson ikke overhovedet kan logge på deres computer.

Andre værktøjer, som Greenwald kalder:

* GATEWAY: At kunstigt øge trafikken til et websted

* SLIPSTREAM: At kunstigt øge sidevisningerne på et websted

* PREDATORER ANSIGT: Tillader målrettede DoS-angreb på webservere

* ELATE: Tillader overvågning af online-auktioner på Ebay

* ÆNDRING: Tillader afsendelse af mails under en falsk identitet

(PC World / mb)