Anonim

Ikke overraskende vil databaseversionen 12c, der blev frigivet i juni 2013, igen være i centrum af opmærksomheden. De fleste større Oracle-kunder er endnu ikke opgraderet. De venter på erfaringerne fra de tidlige adoptører og håber, at producenten først og fremmest leverer passende patches til stabilitet og ydeevne.

På det interne show vil CEO Larry Ellison benytte lejligheden til kraftigt at promovere den nye in-memory-mulighed i 12c-databasen. En række sessioner vil blive afsat til dette emne.

En anden kernefunktion er muligheden for multitenance, der tillader mange databaser at fungere i en enkelt databaseeksempel. Kunder og softwarevirksomheder kunne begrænse deres systemomkostninger, siger producenten. I San Francisco vil mange kunder vise deres oplevelser med muligheden for multitenancy.

spoods.de

Ingeniørsystemer

Med købet af Sun Microsystems, trådte Oracle i hardware-forretningen i 2010 og er nu forpligtet til at bringe sine forudkonfigurerede Exadata, Exalogic og Exalytics apparater til kunden. Disse dyre konstruerede systemer lønner sig for sælgeren, fordi kunder er bundet, betjenes i hele værdikæden og kan animeres til at købe softwarelicensaftaler. Men indtil videre har virksomheden kæmpet for at overbevise brugere om råvaremateriale om, at investeringer i sådanne apparater lønner sig. Dagsordenen for OpenWorld viser, at nu frem for alt erfaringsrapporter skal bringes til scenen.

Sandsynligvis er "Oracle Virtual Compute" også et problem - et forudkonfigureret system, der giver brugerne mulighed for at konfigurere private skyer. Med systemet annonceret for et par uger siden følger gruppen udbydere som IBM ("PureSystems"), Hewlett-Packard ("Converged System") og Cisco ("Unified Computing System"). Den konvergerede infrastruktur inkluderer et integreret system, der er i stand til at køre virtualiserede applikationer og levere typiske skytjenester. Operativsystemerne understøttes af Oracle (Solaris, Linux), andre Linux-distributioner og Microsoft Windows.

Se også "VCE, HP, Hitachi og Cisco dominerer CI-markedet"

Offentlig sky

Hos OpenWorld spiller den offentlige sky også en fremtrædende rolle. Mens applikationer (SaaS) var i forgrunden i tidligere år, vil hovedfokus i år være på Infrastructure (IaaS) og Platform as a Service (PaaS). Der er allerede lagertjenester i IaaS-området, mens Compute og Messaging stadig er i preview-stadiet. I Paas-miljøet tilbyder Oracle database, Web Logic Application Server og database backup-tjenester. Tjenester omkring softwareudvikling, mobil computing, forretningsinformation og dokumenter er ved at blive frigivet. Tilsvarende meddelelser kan forventes inden OpenWorld, så man ved den interne udstilling snarere skal diskutere den strategiske overordnede opfattelse af det offentlige sky-tilbud. (Oracle's skystrategi)

Big Data

Oracle vil introducere sin vision om et homogent big data management system. Komponenter inkluderer databasen 12c, de kommende funktioner til Big Data-apparatet, NoSQL-databaseteknologi og - splinterny - "Big Data SQL". Detaljer forventes at blive frigivet i næste uge, da Oracle-databasechef Andy Mendelsohn har annonceret en webcast med titlen "Oracle Big Data Breakthrough: Connect all Your Data with SQL." Hjemmesiden siger beskedent, at Mendelsohn "afslører en revolutionerende ny løsning til problemfrit at integrere Hadoop, NoSQL og Oracle-databasen."

MySQL

Hos OpenWorld understreger Oracle, at Oracle fortsætter med at stole på open source-databasen med Chief Corporate Architect Edward Screven og MySQL's Vice President for Engineering, Tomas Ulin, for at nævne to tungvægte fra ledelsen. Før overtagelsen af ​​Sun Microsystems i begyndelsen af ​​2010 havde Oracle givet europæiske regulatorer begrænset adgang til MySQL i fem år for at beskytte sine brugere. Denne frist er nu langsom, så kunderne kan finde ud af, hvor seriøs Oracle stadig mener, at det er med MySQL. Mange venner af open source-software er imidlertid længe siden henvendt til open source-modparten MariaDB.

Fusion-applikationer

Oracle har altid placeret sin næste generations forretningssoftware, Fusion Applications, så brugerne af E-Business Suite, Siebel, PeopleSoft og JD Edwards produkt suiterne kan opgradere til det når som helst og i deres eget tempo. Denne pragmatiske implementeringsmodel for "sameksistens" vil sandsynligvis blive fejret af Oracle på OpenWorld som værende særlig kundevenlig. Oracle vil vise sin interne installation bestående af Fusion ERP, Human Capital Management Solution moduler og den globalt implementerede E-Business Suite 12.