Anonim

Partnerskabet blev annonceret for et par måneder siden og er nu aktivt. Papirarbejdet er udført, den første referencekunde vil snart blive annonceret.

Som et resultat vil T-Systems levere et tysk datacenter til "Salesforce 1" -platformen, der starter næste år. Derudover vil hun også markedsføre de løsninger, der leveres af mobile apps fra kundeforholdsadministration, servicestyring og markedsføring - helst til eksisterende kunder, ifølge Michael Müller-Berg, ansvarlig for Partner Sales hos T-Systems.

spoods.de

RZ-placering er et følelsesladet emne

Mange markedsobservatører mistænker, at Salesforce forsøger at få tillid til den berygtede sky-kritiske tyske klientel. Som Telekom-datterselskab har IT-tjenesteudbyderen T-Systems et godt omdømme. Og den tyske databeskyttelseslov er et stærkt argument til fordel for et nationalt datacenter. Hvor nøjagtigt kapaciteten skal leveres, er angiveligt ikke klar til at gå. Men som en varm kandidat handlede det nye telecom-datacenter i Biere nær Magdeburg.

Joachim Schreiner, senior vicepræsident for DACH-regionen på Salesforce.com, mener, at argumentet om tillidsskabende foranstaltning er for meget af et problem.RZ-webstedet har "følelsesmæssig", men ingen "teknisk" værdi. Mere vigtigt er "Gå til marked", det vil sige: distributionsdelen af ​​aftalen. "Vi ser os ikke længere som et amerikansk brand, " siger den tyske Salesforce-chef efterfølgende: "Men en tysk identitet har ikke nødvendigvis noget at gøre med sikkerhed."

I de cirka 15 år, siden det eksisterede, har Salesforce.com udviklet sig fra en udbyder af skybaserede CRM-værktøjer til centrum af et "økosystem" af udviklings- og servicepartnere. På denne måde graver det stadig unge firma gradvist vand fra etablerede softwareleverandører. Med vækstrater på mere end 30 procent om året vinder det nu svorede SAP-brugere som brugere. Flagskibskunder som CocaCola og Roche Diagnostics kører SAP-løsninger i bagenden, mens Salesforce-værktøjer bruges i kundens frontend.

10.000 sælgere på én gang

Deutsche Telekom betyder også et godt partnervalg, da det længe har kørt en skymarked for softwareløsninger. "Sammen med Salesforce.com udvider vi vores tilbud på enkle og økonomiske skyløsninger, især for den stærke middelklasse i vores land, " sagde Telekom-CEO Timotheus Höttges i anledning af "Salesforce World Tour" i München. Schreiner er på den anden side meget glade for at have over 10.000 potentielle sælgere i et fall, som han ikke ville have været i stand til at ansætte så hurtigt på Salesforce.com.

I England og Frankrig har Salesforce.com valgt andre partnere. Aftalen med Telekom udvides imidlertid til Mellemøsten og Afrika på mellemlang sigt.

Stefan Ried, vicepræsident og hovedanalytiker ved Forrester Research, har kommenteret sin blog (http://blogs.forrester.com/stefan_ried/14-07-03-deutsche_telekom_and_salesforcecom_the_advent_of_a_saas_colocation?cm_mmc=RSS-_BT-_71) _-blog_1882)

intensivt behandlet aftalen. Han påpeger blandt andet, at T-Systems har lignende partnerskaber med andre partnere som Microsoft (Office 365) og SAP (Hana). Takket være denne "colocation" kunne tjenesteudbyderen ikke kun arbejde effektivt, men også tilbyde sine kunder en hel portefølje af løsninger. Derudover er Telekom i en gunstig position, risikoen for investering i vid udstrækning at Salesforce.com forlader.