Anonim

Den bedste måde fra Hamborg til Stuttgart? Appen foreslår en gåtur til det næste metrostation, derefter fra hovedbanegården til Stuttgart og der for at hoppe ind i den delende bil, i stedet for at tilslutte sig taxakøen. Med lidt mere tid er der stadig en langdistancebuss som en billig mulighed, også en indkørsel er tilgængelig. En privat bil? Ikke nødvendigt. Det, der lyder som en af ​​de praktiske ideer fra applaboratorierne i Berlin eller Silicon Valley, er forslaget fra en stor tysk bilproducent.

Producenter som Daimler, BMW og Volkswagen arbejder i øjeblikket hårdt på nye transporttjenester. De kalder mobilitetskoncepter for fremtiden - eller intermodal mobilitet.

"Registreringstallene viser, at det bliver vanskeligere for bilproducenterne at sælge biler, " siger Peter Fuß fra Ernst & Young. "Bilproducenter er bekymrede over, at der er en udvikling, der ryster deres forretningsmodel, " siger Lorenzo Veronesi fra IT-konsulent- og forskningsfirma IDC. "De leder efter en ny generation af købere, der ikke længere køber biler som statussymbol",

spoods.de

Ikke kun de øverste hunde som Google kæmper med deres etablerede applikationer som Google Maps til disse potentielle brugere, også nye konkurrenter som carpool Uber mod de nylige taxachauffører på barrikaderne skubber ind i trafikplanlægningen. Samtidig arbejder etablerede it-virksomheder som SAP med software, der kombinerer ride-sharing og offentlig transport.

Mens it-virksomhederne søger at besætte et nyt forretningsområde, flytter bilproducenterne ind på nyt territorium. "Det handler om at tiltrække nye kunder og prøve nye teknologier, " siger Wolfgang Bernhart fra strategirådgivning Roland Berger. Frem for alt ville e-køretøjer integreres i tilbudet om deling af biler for at øge accept - som et betalt prøvekørsel med en indbygget løsning. Hvis en e-bilchauffør kan stole på en lejebil eller et tog i en længere afstand, sætter han ikke længere spørgsmålstegn ved manglen på dækning.

 1. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 2. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 3. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 4. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 5. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 6. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 7. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 8. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 9. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 10. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 11. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 12. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 13. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 14. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 15. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 16. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 17. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 18. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 19. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 20. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 21. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 22. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 23. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 24. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 25. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 26. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 27. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 28. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 29. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 30. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 31. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 32. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 33. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 34. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 35. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse
 36. Mercedes-Benz med Apple CarPlay i C-klasse

Hvor mange penge projekterne bringer er endnu ikke klart: "På lang sigt er markedet stadig meget svagt, " forudsiger IDC-analytiker Veronesi. Ifølge en talskvinde, Daimler planlægger med sit tilbud om bildeling og platformen Moovel ved udgangen af ​​2014 med 100 millioner euro i salg, er rentabiliteten kun bagved. Bernhard Blättel, leder af mobilitetstjenester hos BMW, siger: "Vi ønsker at opbygge mobilitetstjenester som en rentabel forretning, som ikke kun er et marketingværktøj."

BMW har specielt lanceret venturekapitalisten iVentures. Det New York-baserede selskab er på udkig efter at identificere strategiske beholdninger og potentielle samarbejdspartnere i appbranchen, forklarer Blatter. Daimler fokuserer også i stigende grad på samarbejde. Ud over indgangen til myTaxi arbejder producenten sammen med en limousintjeneste og en busudbyder med lang afstand, men også af udbydere af jernbane og offentlige transportmidler. Volkswagen er netop startet et pilotprojekt i samarbejde med den Hanoverianske offentlige transportoperatør GVH.

Efter Peter Fuß's mening er samarbejder den rigtige vej: Med appbranchen forlod bilproducenterne deres kernekompetencer. Forpligtelsen er ikke frivillig: "Producenter er nødt til at bevare deres suverænitet over kunden, " siger Fuß. "Samtidig trues de med et fald i værdien af ​​bilen."

 1. Parkering: ADAC ParkInfo
  ADAC-appen "ParkInfo" søger efter og finder gratis og besatte parkeringspladser - inklusive åbningstider og parkeringspriser. I Tyskland finder ParkInfo over 5.100 parkeringspladser, parkeringspladser i flere etager og P + R-faciliteter og beregner den hurtigste rute til den næste ledige parkeringsplads for dig.
  Pris: 1, 59 Euro
 2. Parkering: ParkDa
  "Parkering i Tyskland" viser dig det næste gratis parkeringshus i nærheden og tilbyder indtil videre 38 byer (mere der kommer) og deres parkeringshus. For ikke-lokale mennesker er den integrerede navigation til det gratis parkeringshus særlig nyttigt. Via GPS lokaliserer appen din placering og viser afstanden til den nærmeste parkeringshus, hvilket gør det let og stressfrit at finde din parkeringsplads i udenlandske byer.
  Pris: gratis
 3. Parkering: Parkdroid
  Parkdroid finder også den nærmeste gratis parkeringsplads i nærheden af ​​dig og gemmer din bils placering via GPS-positionering eller manuel input. Sidstnævnte er især nyttigt, hvis du er i en fremmed by og ikke har bemærket gadenavnet. Desuden har du muligheden for at navigere til din parkeringsplads via Google Maps. Hvis du har løst en parkeringsbillet på din parkeringsplads, minder appen dig endda om afslutningen på din parkeringstid.
  Pris: gratis
 4. Parkering: Parkeringsskive
  Den gratis parkeringsdisk-app erstatter din ikke-eksisterende parkeringsdisk. Appen indlæses i fuldskærmstilstand og forbliver aktiv, indtil du afslutter appen. Starttidspunktet er automatisk forudindstillet, men du kan også selv indstille klokkeslættet. Det anbefales at bruge appen kun i korte parkeringsperioder og med fuldt batteri. For tyveri eller materielle skader er naturligvis ikke ansvarlige.
  Pris: gratis
 5. Parkering: Car Locator
  Appen "Car Locator" gemmer placeringen af ​​dit køretøj via GPS og navigerer dig tilbage til stedet. Du gemmer din bil, enten ved knap, ryster eller Bluetooth. I sidstnævnte tilfælde har du også brug for Bluetooth-pluginnet for automatisk at gemme placeringen, når du forlader din bil. Derudover tilbyder "Car Locator" tre forskellige typer navigation til forskellige områder. Den bedste måde at komme rundt i byen er via Google Maps. I skove eller mindre befolkede områder af Radar View. Med funktionen "Split View" viser appen også begge navigationstyper på en skærm.
  Pris: 2, 99 euro
 6. Taget: Tanken -App
  Den gratis TankenApp finder i realtid de billigste tankstationer i dit område. Ud over brændstofpriserne for Super, Diesel, E10 og Co. viser appen åbningstider samt andre detaljer om tankstationen som toilet, bilvask eller værksted. Søg efter benzinstationer enten via GPS eller manuel indtastning af by eller postnummer. Andre funktioner inkluderer alarmpris for benzin, prognose for brændstofpriser, navigation og mange flere. For eksempel giver benzinprisprognosen information om prisudviklingen i de næste 12 timer.
  Pris: gratis
 7. Tanken: tank mere
  Med "mere tankning" finder du brændstofpriser i dine direkte omgivelser i Tyskland. På den ene side kommer priserne fra Market Transparency Agency (MTS) og på den anden side mere end 2, 7 millioner bilister, der i øjeblikket rapporterer brændstofpriser. Priser og tankstationer opdateres dagligt. Ud over forskellige filtreringsmuligheder som pris, afstand, aktualitet, placering, placering, mærke, dato, tid eller radius, kan du indstille appen efter personlige kriterier. For eksempel viser appen kun den ønskede type sprite og prisen.
 8. Tankning. clever-tanken.de
  Appen "clevertank.de" finder også den billigste tankstation i dit område. Den specielle funktion "Clever Magic Map" viser dig via GPS brændstofpriserne tydeligt på et kort og langs din rute - og opdateres automatisk. Via Google Maps kan du derefter navigere direkte til den nærmeste tankstation. Du kan filtrere efter pris, mærke, afstand og type brændstof.
  Pris: gratis
 9. Tankning: brændstofberegner
  Med den gratis app "brændstofberegner" beregner du dit bil. For dette skal du indtaste den tankede liter, literprisen og din kilometertal i appen umiddelbart efter hver tankningsproces. Appen bestemmer derefter det gennemsnitlige brændstofforbrug og de kørte kilometer. Af klarheds skyld viser appen resultaterne i en graf.
  Pris: gratis
 10. Trafikdetektor: Blitzer.de
  Appen "Blitzer.de" er i øjeblikket det største hastighedskamera-samfund. Over 3 millioner bilister i Tyskland rapporterer mere end 20.000 mobile og faste flashsystemer i realtid hver dag. Et lydsignal og et optisk signal advarer appen om farepladser, der opdateres hvert 5. minut. Placeringerne af hastighedskameraerne vises på et kort, så du kan rejse mere afslappet, sikrere og billigere. Appen kan også bruges offline.
  Pris: gratis
 11. Trafikdetektorer: trafikstopning
  "Stau Mobil" rapporterer alle aktuelle trafikpropper på tyske motorveje og føderale motorveje og giver endda trafikprognoser for de næste par timer. Via GPS kan du se trafikpropper i dit område eller manuelt søge efter trafikproblemer på motorveje, motorveje eller i staten. Appen giver dig mulighed for at planlægge en rute, før du rejser, hvilket bringer dig til din destination mere stressfri og hurtigere.
  Pris: gratis
 12. Trafikdetektor: TrafficChecker
  Den gratis "Traffic Checker" -app viser trafikrapporter for Tyskland, Østrig og Storbritannien og undgår problemer med trafikpropper, ulykker eller byggepladser.
  Pris: gratis
 13. Service: SpeedView
  Den gratis og engelsksprogede app "SpeedView" registrerer ikke kun hastighed og retning, men dækkede også afstande og afstande. Hvis du overskrider en indstillet hastighed, advarer appen dig. Når du kører om natten, kan du placere din smartphone på frontpanelet på din bil og aktivere funktionen "Head-Up Display". Spejlingen viser derefter speedometer plus information om bilvinduet.
  Pris: gratis
 14. Service: TÜV SÜD Car
  Appen fra TÜV SÜD tilbyder ikke kun en parkeringsplads finder, men også muligheden for at søge efter nummerplader. Sidstnævnte giver underholdning på længere bilture og variation under ventetid i trafikken. Du kan også aftale en aftale i dit nærmeste TÜV SÜD Service Center via appen og placere en påmindelsesfunktion i din Android-kalender.
  Pris: gratis
 15. Service: ADAC-opdelingsassistance
  Hvis du har et sammenbrud eller endda en ulykke undervejs, kan du nemt anmode om hjælp med appen "ADAC vejhjælp" og samtidig sende din placering. Appen tilbyder desuden en ulykkescheckliste, der indeholder tip til korrekt opførsel i tilfælde af ulykker i Tyskland. Vigtigt: Du har kun ret til assistance, hvis du er et ADAC-medlem.
  Pris: gratis
 16. Navigation: Navfree
  "Navfree" er en gratis og stemmestyret navigationsapp med onboard-kort til offline brug. Forudsat at du tidligere har downloadet de krævede kort via WLAN. Især i udlandet kan du undgå de høje roamingomkostninger. Kortene er baseret på OpenStreetMap, som oprettes og korrigeres af millioner af mennesker. Ulempe: Det kan ske, at nogle kort er defekte.
  Pris: gratis
 17. Navigation: TomTom DA-CH
  TomTom-navigationsappen indeholder stemmestyret sving-for-sving-navigation, offline kort, banehjælp, radardetektor, multitasking support og mange flere funktioner. Et højdepunkt er "Lifetime Maps", dvs. du kan downloade fire eller flere komplette opdateringer om året. Under din rejse får du også de vigtigste trafikoplysninger. Appen har brug for mindst 725 MB ledig plads på din Android-enhed.
  Pris: 29, 99 Euro
 18. Andet: Toiletter spejder
  Denne app finder i din umiddelbare nærhed offentlige toiletter eller toiletter i restauranter eller tankstationer. Hvis du har bestemt dig for et toilet, navigerer du på appen lige der. I "Toiletter spejder" kan du også tilføje toiletter og evaluere toiletter for eksempel renlighed.
  Pris: gratis
 19. Andet: Nummerplade EU
  Hvis du befinder dig i et trafikpropper eller leder efter en legende ændring under kørslen, anbefaler vi appen "nummerplade EU". Hun finder på få sekunder den søgte nummerplade fra Tyskland, Østrig, Polen, Italien, Frankrig, Holland, Schweiz, Storbritannien og Rusland. Derudover viser appen dig på et kort den by, der er knyttet til nummerpladenummeret.
  Pris: gratis

Hvor vigtig suveræniteten overfor kunden er, viser udviklingen af ​​apps inden for mobilbranchen: Tidligere kunne tophunde som Nokia eller Motorola ikke holde deres position. Virksomheden domineres i dag af Google og Apple, som så mange brugere som muligt knyttet til deres operativsystemer, og således at app-producenterne fokuserede på dem. For Veronesi den bedste skabelon: "Bilproducenterne skal bygge et økosystem, som vi ser det i dag i mobilbranchen." (Dpa / tc)