Anonim

Den sort-røde koalition ønsker at bruge (PDF-link) til udvikling af det hurtige internet i de eksisterende linjer i Tyskland. Elektricitet, gas, fjernvarme og spildevandsnetværk tilbyder "et stort potentiale for en omkostningsbesparende og ressourcebesparende bredbåndsudvidelse, " siger en ansøgning fra Unionen og SPD, der blev introduceret til Bundestag torsdag. Også når bygning af broer skal være bindende for at lægge tomme ledninger til internetkabel. De føderale, statslige og lokale myndigheder bør i år beslutte, hvordan de vil samarbejde om bredbåndsudvidelse. Oppositionen kaldte planerne for vage.

Storkoalitionen har sat sig målet om at nå landsdækkende transmissionshastigheder på 50 megabits per sekund inden 2018. I øjeblikket er der så hurtige adganger til rådighed for en god halvdel af husholdningerne. For en fuld dækning ville der være behov for en investering på 20 milliarder euro. Forbundsminister Alexander Dobrindt (CSU) planlægger også økonomisk stimulans til telekomindustrien. Blandt andet skal indtægterne fra auktioner over radiofrekvenser i 2016 i vid udstrækning strømme tilbage i den digitale økonomi.

spoods.de

Kirsten Lühmann, talskvinde for SPD-parlamentariske gruppe om digital infrastruktur, sagde: "Bredbåndsinstallation er lige så vigtig for udviklingen af ​​en region som en veludviklet motorvej eller jernbanenet." I tyndt befolkede landdistrikter er det imidlertid ikke muligt at regulere markedet udelukkende på grund af manglende økonomisk effektivitet. Nødvendigt ville være yderligere finansiering.

For Unionen sagde Ulrich Lange (CSU), svarede 80 procent af omkostningerne til graving af linjer. For samanvendelse af nuværende netværk bør der derfor oprettes en hurtigt håndhævelig juridisk krav for telekommunikationsudbydere. I tilfælde af en tvist mellem lokale deltagere skal Federal Network Agency være i stand til at afklare individuelle sager hurtigt og bindende.

Miljøpartiets politikere Tabea Rößner kritiserede koalitionens adresse: "De leverer ikke en euro og planlægger indtægter fra en frekvensauktion, som ingen ved, hvornår den kommer, og hvor mange penge hun bringer." Hver husstand skal have ret til en bredbåndsforbindelse. Herbert Behrens (til venstre) krævede, at hurtigt internet skulle være overkommeligt for alle. Offentlige tilskud kan udløse et løft for udvidelsen. (Dpa / tc)