Anonim

Brancheorganisationen Bitkom har bragt en it-kompatibilitetstest for nye love ind i samtalen. Lover bør kun vedtages, hvis de ikke har nogen negativ indflydelse på den digitale økonomi, sagde Bitkom-præsident Dieter Kempf tirsdag. Begrundelsen for ideen: Tidligere blev negative konsekvenser af lovgivningsmæssige forslag ofte anerkendt for sent for industrien, såsom fri flydebeskatning i finansieringen af ​​nystartede virksomheder.

I henhold til en Bitkom-undersøgelse i IT-branchen forventer 81 procent af virksomhederne, at salget vil stige i år. Det mest almindelige problem er den kompetencemangel, der får hvert andet firma til at føle sig deaktiveret. Karaktererne for storkoalitionen er blandede. Kun to procent var meget tilfredse og 31 procent tilfredse. På samme tid var 36 procent mindre tilfredse og 12 procent var ikke tilfredse med deres arbejde.

spoods.de

Indtil videre har den føderale regering kun givet meddelelser om at fokusere på digitalisering og it, kritiserede Kempf. De ministerier, der er ansvarlige for forskellige aspekter af den digitale økonomi, har endnu ikke fundet skillelinjerne for deres ansvar. Der er også foruroligende forskelle mellem den føderale regering og staterne. "Hvis vi havde en samordnet tilgang med en leder, hvis endelige mål var at drive den digitale dagsorden - så ville vi have forskellige resultater, " sagde Kempf. Det skal være et fælles mål at gøre Tyskland til det "digitale vækstland nummer et".

NSA-skandalen havde ingen væsentlig indflydelse på økonomien, sagde Kempf. Selvom afsløringerne om den overdrevne overvågning af Internettet af den amerikanske hemmelige service NSA havde noget dæmpet tendensen mod skytjenester. På den anden side har det også givet mere interesse for sikkerhedsteknologier. Samtidig klagede Kempf over, at emnets opmærksomhed var for fokuseret på efterretningsaktiviteter - og dermed overskyggede farerne ved cybercrime. (Dpa / tc)