Anonim

Efter en masse konkurser, uflaks og uheld kommer Bitcoin tilbage fra synkestanden. Den amerikanske regering auktionerer de kontroversielle digitale penge i millioner af dollars, og staten Californien legaliserer Bitcoin som en officiel betalingsform. Hos iPhone-giganten Apple er Bitcoin-apps pludselig tilladt, og med Expedia kan du snart booke din ferie med den. Er den enorme konkurs på det engang største Bitcoin online marked Mt.Gox allerede fordøjet?

Gangster-tilbehør bliver auktioneret ved det amerikanske ministerium for justitssikkerhed, der beslaglægger FBI eller andre efterforskere. I øjeblikket til salg: guldsmykker, overdækkede biler og sejlbåde samt en ejendom i New Jersey, hvor det siges, at russiske spioner har boet. På fredag ​​blev det strålende spektrum udvidet på en usædvanlig måde - under hammeren kom næsten 30.000 Bitcoins, som var blevet beslaglagt i den ulovlige online handelsplatform Silk Road; Der var dog betydelige problemer.

spoods.de

Ifølge de amerikanske myndigheder skulle Silk Road have tilbudt narkotika, våben, falske pas og endda kontraktdrab. Men uanset hvilke mørke kilder bitcoins kommer fra, giver den amerikanske domstol legitimitet til de tidligere "hacker-penge" ved at sælge dem i stedet for at sætte dem ud af omløb. Samlet set havde FBI sikret 144.342 bitcoins på Silk Road.

Efter eksperten Steven Englander fra Citigroup skulle den amerikanske regerings store auktion på Bitcoin have været kun forspillet til yderligere auktioner: ”Uklarheden er, at kun ca. 20 procent af den beslaglagte mængde blev solgt, så sandsynligvis endnu mere på markedet vil komme. "

I mellemtiden advarer centralbanker over hele verden mod Bitcoins, der kun har været i omløb siden 2009 og i stigende grad kan bruges til betalinger på Internettet: Ekstreme prissvingninger, ingen indskudsgaranti, men stor risiko på grund af hackerangreb, tekniske sammenbrud og cybertyveri. Derudover formodes den virtuelle valuta at være brugt i stor skala til hvidvaskning af penge.

Billedproblemerne nåede sit højdepunkt med fiaskoen af ​​Mt.Gox i Japan. Klientmidler i de trecifrede millioner var væk, de svage punkter i ideen om "frie penge" uden central tilsyn og regulering blev ubønhørligt afsløret. Bitcoin-prisen styrtede ned fra mere end 1100 til ca. 400 dollars.

Sammenbruddet er kun et par måneder tilbage. "Bitcoin-samfundet på kort sigt, et nedbrud i denne størrelse ville ikke tage så godt igen, " advarede Oliver Flaskämper, chef for Tysklands største handelsplatform Bitcoin.de, sammenlignet med "Heise online". Bekymringerne ser ud til at være forsvundet i øjeblikket, Bitcoin-prisen er steget igen og sidst stod på $ 647.

Ikke kun auktionen fra den amerikanske regering giver medvind: I slutningen af ​​sidste uge anerkendte en af ​​de største stater i USA Bitcoin som en officiel betalingsform. Kort tid før åbnede Apple sin app-butik til applikationer, der bruger bitcoins. Med Expedia vil hotelreservationen snart arbejde med den, og den finansielle service Bloomberg udvider sit udvalg af Bitcoin-diagrammer. På vej til mainstream skrider tingene på trods af alle tilbageslag. (Dpa / tc)