Anonim

Hurtige dataoverførsler, interaktivt tv, mobile betalinger eller sikre smartphones - i Deutsche Telekom's T-Lab undersøger 200 Telekom-ansatte og 300 eksperter fra offentlige institutioner og universiteter netværkets fremtid. Tirsdag fejrede Telekom tiårsdagen for sine innovations-kimceller i Berlin.

"T-Labs spiller en afgørende rolle for os som den centrale forsknings- og udviklingsenhed i Telekom, " sagde Telekom CEO Timotheus Höttges. Ved fødselsdagsfesten i Berlin understregede Johanna Wanka, forbundsminister for uddannelse og forskning, betydningen af ​​T-Labs for Europa som en placering: "T-Labs yder et vigtigt bidrag til at styrke europæisk suverænitet i det digitale rum."

spoods.de

T-Labs i Tyskland er det største offentlig-private partnerskab i Europa, sagde Heinrich Arnold, direktør for T-Labs. T-Lab i Berlin var begyndelsen på forskningsnetværket. Efter Berlin-modellen grundlagde Telekom senere også placeringer i Israel og Silicon Valley. Der blev for eksempel vigtige komponenter i det mobile operativsystem Firefox udviklet i samarbejde med Mozilla Foundation i T-Labs.

"Vi har samarbejdet med Mozilla Foundation i tre år, " sagde Arnold. For eksempel kommer sikkerhedsarkitekturen fra medarbejderne i virksomheden. Også på stemmekvaliteten og signalteknologien fra Firefox mobiltelefons specialister i T-Labs en betydelig andel.

Et fokus i forskningen er arbejdet med fremtidens netværk. For eksempel demonstrerede virksomheden på sin fødselsdagsfest i Berlin den såkaldte "adgangsbundling", som skulle tilbyde markant øget hastighed gennem forbindelsen mellem forskellige linjer. For at være hurtigere på Internettet, skal naboer i fremtiden kunne dele deres respektive netværk.

 1. Telekommunikationens historie
  Stigning, kriser og skandaler. Hvordan Telekom udviklede sig fra crusty statsvirksomhed til international ITK-afspiller.
 2. 2015
  Telekom har forlænget sin sponsoraftale med FC Bayern München indtil 2017.
 3. Vectoring i stedet for fiber
  Telecom driver ikke udvidelsen af ​​netværket, som mange ønsker, især med fiberoptik, men også med Vectoring, en teknologi, der formodes at få mere ud af de eksisterende kobberledninger, men som også bruger meget strøm til slutkunden.
 4. All-IP og IPTV
  Med IPTV-tjenesten Entertain bringer Telekom en stadigt stigende datastrøm overalt.
 5. November 2015
  Deutsche Telekom's nye tvilling-core datacenter i Biere realiserer en meget sikker offentlig sky med sin nærliggende tvilling.
 6. Tilsluttet bil
  Tilsluttede biler, i hvis udvikling Telekom investerer betydeligt, er forbundet med hinanden og altid med en (telekom) sky.
 7. Smart hjem
  Med Qivicon kan alle netværkssystemer i husholdninger styres centralt.
 8. Smart City
  Smart City, som er udstyret med sensor og M2M-teknologi, hjælper chauffører med at finde en parkeringsplads.
 9. Innovationer skal …
  … endelig bringe Telekom permanent ud af forsvaret. Ansvarlig for dette: lederen af ​​P & I-divisionen, Thomas Kiessling
 10. Timothy Höttges, …
  … skal blandt andet beskæftige sig med arvsproblemer fra T-Mobile's amerikanske markedsindtræden. Derudover er en stor personlig blodudladning flere steder nært forestående.
 11. Nye kvinder til Telekom-bestyrelsen:
  Ex-McKinsey-konsulent Claudia Nemat overtager EMEA-divisionen, tidligere universitetsdirektør Marion Schick personaleledelsen.
 12. Stadig ørken, …
  … snart Tysklands største datacenter: Hos Magdeburg bygger Telekom nye ressourcer til skybranchen
 13. Stadig telekommunikationschef …
  … og den afdøde Apple CES Steve Jobs fejrer sammen 20 år med mobilkommunikation, selvfølgelig med iPhone
 14. Med nye applikationer …
  … som Smart Meters (se billede) eller fjernhygiejnisk kontrol Telekom forsøger at bringe endnu mere trafik til mobilnetværkene, mens de sælger nye enheder
 15. Til Mobile World 2011 …
  … Telekom præsenterer sin første LTE-stick.
 16. 2008:
  Forkert opført med konsekvenser - Manfred Balz er den første direktør for databeskyttelse, lov og overholdelse hos Telekom.
 17. Anja Feldmann:
  Feldmann har været leder af afdelingen for "intelligente netværk" og "styring af distribuerede systemer" på Deutsche Telekom Laboratories siden 2006, et tilknyttet institut ved det tekniske universitet i Berlin. Hun modtager Leibnitz-prisen for sine Internet 2-koncepter.
 18. 2007:
  Friedrichshafen's Lord borgmester Josef Büchelmeier, Ferdinand Tempel, leder af T-Citys repræsentationskontor og Divisions Board Technology T-Home Friedrich Fuß er tilfredse med valget af Friedrichshafen som T-City.
 19. 2006:
  Ifølge Kai-Uwe Ricke skulle den tidligere T-Online manager René Obermann bringe ordre til telekombranchen.
 20. Den 1. januar 2005 …
  startede lastbilafgiften, som T-Systems var med til at realisere.
 21. Fra 2002 til 2006 …
  Kai-Uwe Ricke administrerede som medlem af Telekom-bestyrelsen selskabets formuer.
 22. 2000:
  Den smarte Robert T-Online promoverer børsintroduktionen af ​​den anonyme telekomudlægning. For investorerne i sidste ende en konkurs. I denne henseende ville en konkursgrib have været det bedre symbol.
 23. 1998:
  Den regulerende myndighed for post- og telekommunikation - i dag Federal Network Agency - som er bosiddende i denne bygning i Bonner Tulpenallee, starter sit arbejde og skulle forårsage Telekom stadig meget besvær.
 24. 1996:
  28, 50 DM (så høj var aktiekursen for private investorer) Ron Sommer trækker som CEO det første børskurs i Telekom.
 25. Tim Berners Lee:
  Opfinderen af ​​World Wide Web, der begyndte sin triumf procession fra begyndelsen af ​​90'erne og også øgede forretningen i Telekom med DSL-forbindelser.
 26. Lancering af D1-netværket 1992:
  Denne chip gjorde det muligt at ringe via D1
 27. Først i 1966 …
  det sidste lokale agentur blev skiftet til automatisk drift. Damen fra kontoret døde.
 28. 1965:
  Foretag opkald til USA via satellitten Early Bird.
 29. 1961:
  Gigantisk for dagens forhold dukkede den første telefon til A-netværket, der startede i 1958, ud.
 30. 1904 …
  Quante installerede den første telefonboks i Berlin
 31. 1877 …
  Den første telefon, der er produceret af Siemens, fungerede i Berlin.

"Hybridadgangen", der også kommer fra T-Labs, skaber synergier mellem faste og mobile forbindelser. Det skal fremskynde linjerne op til en faktor 8. "Denne teknologi er ikke triviel, " forklarede Arnold. Tilbuddet skulle komme til slutningen af ​​året også i Tyskland på markedet.

I samarbejde med TU Berlin arbejder T-Labs også på sikkerhedssystemer til smartphones. "Vi stjæler data for at finde ud af, hvordan vi kan beskytte dem, " sagde en medarbejder. Forskerne ønsker at udvikle beskyttelsesteknikker, for eksempel for at forhindre potentielt spionage på smartphonekameraet.

Mere end 900 nationale og internationale opfindelser er blevet udviklet fra laboratoriets udviklingsarbejde. "De hjælper os med at forstå og forstå ændringerne i verden, " sagde Höttges. (Dpa / tc)