Anonim

Til dette formål outsourcer hollænderne de to hurtigtvoksende divisioner til et uafhængigt selskab med et salg på omkring 1, 4 milliarder euro og overvejer også en børsnotering. Se på alle muligheder, sagde firmachef Frans van Houten mandag i et konferencesamtale. Philips planlægger dog at forblive aktionær i det nye selskab. Samarbejdet med lysafdelingen i gruppen bør fortsætte.

Belysningsmarkedet bliver i øjeblikket vendt på hovedet af den snigende ende af klassiske pærer. Etablerede producenter som Philips og Osram skal konkurrere med nye LED-konkurrenter fra Østasien og bringe nye produkter hurtigere og hurtigere på markedet. Det koster penge, og nye rivaler som Samsung eller LG brænder priskrigen endnu. Philips har allerede reageret i sin lette forretning med et spareprogram.

spoods.de

I fremtiden agter koncernen at koncentrere sig om komplekse LED-systemer og servicevirksomheden med hensyn til lys. Ifølge eksperter er adgangsbarrierer for nye konkurrenter højere, og Philips kan udnytte sit mærkenavn bedre. Imidlertid lover CEO van Houten en lys fremtid for den kombinerede forretning med LED-komponenter og billamper. I første halvdel af 2015 skulle spin-off være afsluttet, for det indeværende år forventer Philips, at det vil koste 30 millioner euro.

På aktiemarkedet blev meddelelsen til jubel: Philips-aktier steg om morgenen med ca. 3, 4 procent og var på toppen af ​​EuroStoxx. Analytikere fra Societe General roste timingen for flytningen. Koncernen behøver ikke længere at tage store investeringer i kapitalintensiv forretning alene. Derudover ville i bilbelysningssegmentet bringe lige nye konkurrenter i position.

Analytikere vurderer, at de to segmenter, før renter, skatter og goodwillafskrivninger, burde være væsentligt mere rentable end resten af ​​Philips belysningsbranchen. For 2013 forventer de en 12 procent Ebita-margin. Ifølge sådanne tal kunne det uafhængige selskab være et værd på 2, 5 mia. EUR, ifølge Societe General - det er ca. en tredjedel af den komplette lette forretning, skønt den forholdsmæssige omsætning er meget lavere.

For betydeligt mindre penge adskiller Philips også fra forbrugerelektronikbranchen. Efter at virksomheden havde præsenteret en køber i slutningen af ​​april med instrumentproducenten Gibson Brands, rapporterede det amerikanske selskab mandagets henrettelse. Begge parter havde aftalt i foråret, en købspris på 135 millioner amerikanske dollars og et ikke-offentliggjort licensgebyr i de første syv år for at sælge hovedtelefoner, højttalere eller MP3-afspillere mærke Philips. Af licensmæssige årsager sælger videobedriften Philips først i 2017. (Dpa / tc)