Anonim

Det nye HPI-sprog siges at være "Babelsberg". Forfattere inkluderer ph.d.-studerende Tim Felgentreff og professorer Alan Borning (besøgende videnskabsmand fra Washington University, Seattle) og Robert Hirschfeld, leder af HPI's Software Architectures. "Navnet er simpelthen resultatet af placeringen af ​​instituttet i Potsdam-distriktet Babelsberg, " siger Felgentreff - og er især populær blandt amerikanere. "De tænker også på Tower of Babel, der er nævnt i Bibelen, og kombinerer således håbet om, at det nye programmeringssprog kunne vokse ud af konventionelle."

Hvad der faktisk kunne være tilfældet - udviklere kan formulere sig med Babelsberg, nemlig opgaver, løsningen forsøger derefter at finde ud af computeren. Babelsberg kunne nå en ønsket måltilstand uden eksplicitte instruktioner ifølge HPI. Computer videnskabsmand Maria Graber, der arbejder på Babelsberg som en del af sin speciale-afhandling, forklarer: "Babelsberg, for eksempel, lykkes med at løse en sudoku uden at skulle programmere de strategiske trin for rigtige sudoku-spillere i detaljer til computeren Reglen er allerede nok. " Graber ved, hvad hun taler om - hun var den tyske Sudoku-mester i 2010 og har også deltaget i verdensmesterskabet flere gange.

spoods.de

Ifølge HPI reducerer Babelsbergs innovative tilgang programmeringsindsatsen, da meget mindre kode skal skrives. Dette var også lettere at forstå og hurtigere testbar, hvilket bedre kunne undgå fejl. Samtidig kan Babelsberg integreres i eksisterende programmeringssprog, så arbejdet i de sidste årtier ikke er forældet. Todd Millstein fra University of California i Los Angeles og flere forskere fra Viewpoints Research Institute der arbejder nu på Babelsberg såvel som Potsdam-eksperterne. Dens præsident er den amerikanske computerforsker Alan Kay siden 2011 HPI Fellow.

En detaljeret beskrivelse af Babelsberg er interesseret i bind 81 i serien "Tekniske rapporter" på University of Potsdam (ISBN 978-3-86956-265-0).