Anonim

Ciscos WebEx er uden tvivl Ciscos mest populære og markedsledende audiovisuelle konferenceprodukter. I en rapport fra 2013 tildelte Synergy Research USA en markedsandel på 51 procent for Global SaaS Web Conferencing, efterfulgt af Citrix med 20 procent og Microsoft med 11 procent. De andre udbydere af Unified Communication and Collaboration (UCC) -løsninger har kun etcifret markedsandel. Specielt i Tyskland bør Unify og Teamviewer også spille en særlig rolle.

I det private miljø og til semi-professionel brug er Skype og Google+ Hangouts sandsynligvis den største markedsandel. Så her er nogle af de to centrale leverandører i feltet: Microsoft Skype og Google+ Hangouts, og de vigtigste for virksomheden: Cisco WebEx og Citrix GoToMeeting.

Microsoft Skype - den gratis klassiker

Skype-audio-videomøder over internettet er gratis, vidt distribueret og populært, især i hjemmemiljøet. Mange langdistanseforhold, især på tværs af lande og kontinenter, ville være vanskelige at forestille sig uden Skype. Skype-deltageren har kun brug for en god internetforbindelse, helst med flatrate. Installationen på den bærbare computer er meget enkel. For at starte Skype-møder skal du bruge en Microsoft-konto.

Skype bruger også de specielle videofunktioner (zoom, autofokus, panorering, hældning, mætning og høj opløsning) på den tilsluttede Logitech C930e WebCam tilfredsstillende. Med farvemætningskontrollen kan du for eksempel bringe mere farve i lyse ansigter. Ligner billedredigering med Adobe Photoshop, men lettere at bruge.

spoods.de

Den 28. april 2014 meddelte Skype Big Blog, at Skype Group Video Conferencing nu er gratis for alle. For tiden er det kun for Windows Desktop, Mac og Xbox One i fremtiden også på flere platforme. Formodentlig ønsker Skype-udbyderen Microsoft at give det til den stigende konkurrence med Google+ Hangouts kontraindiceret.

 1. Skype
  Skype audio-videoopkald er gratis og populære i grundlæggende funktionalitet, men af ​​varierende videokvalitet. Google+ Hangouts er et båndbreddevenligt og stabilt alternativ.
 2. Skype
  Overførslen af ​​Skype-klientsoftwaren har fået internetgennemstrømningen til at springe op til 4, 42 MBit / s (helt til venstre i målegrafen). Installationsfilen SkypeSetupFull.exe har brugt 34.239 kilobyte på harddisken, flere Hangouts, WebEx og GoToMeeting.
 3. Skype
  Efter installation af SkypeSetupFull.exe-applikationen genkendte test-bærbare computere korrekt, blandt andet de integrerede mikrofoner fra Logitech Webcam C930e og Logitech G35-headset
 4. Skype
  Skype tilbyder efter installation af SkypeSetupFull.exe-applikationen meget dejlige test- og optimeringsmuligheder for alle interne og eksterne mikrofoner, højttalere og webcams.
 5. Skype
  Hvis Skype ikke leverer videoopkald af høj kvalitet, kan det skyldes, at den bærbare computer er for langsom til det. Vores test-laptops med Intel Core i7 CPU og dedikerede grafikkort blev ikke kritiseret af Skype-testprogrammet.
 6. Skype
  Jo flere mennesker deltager i en videokonference, jo større er kravene til de deltagende computere. For syv personer anbefaler Skype Intel i7 CPU'er.
 7. Skype
  I Skype-videoopkald var vi i stand til at bruge næsten alle funktionerne i Logitech Webcam C930e. I videoen Proc-forstærker, men du ville stadig have ønsket aktiveringen af ​​nuance-controlleren. Læs også vores separate test om det meget forskellige båndbreddeforbrug af Skype, Hangouts, WebEx og GoToMeeting.
 8. Skype
  Hvis du flytter zoomkontrollen i kamerakontrollen fra nul til ti, zoomes ansigtet i mere end formatfyldning.

Google+ Hangouts: den gratis udfordrer

Skype er den klassiske gratis videotjeneste. Google+ Hangouts er en af ​​de stærkeste modstandere. Installation og betjening af Hangouts er ikke vanskeligere end Skype, de er bare forskellige: Brugeren kan starte videoopkald fra en eksisterende Google Mail eller fra en Google + -konto.

I modsætning til de andre tre mødetjenester gav Google Hangouts os ikke muligheden for at aktivere og kontrollere funktionerne i Logitech HD WebCam C930e, såsom zoom, autofokus, panorering eller vipning. På vores krav, hvis og hvordan dette fungerer, har hverken Logitech eller Google svaret.

 1. Google+ Hangouts
  Forfatteren starter et video-Hangout-opkald ved at klikke på hans Gmail eller i hans Google+. Google genererer et invitationlink.
 2. Google+ Hangouts
  Sammen med invitationen til Hangout-videoopkald modtager modtageren et link til at installere deres Hangouts-app. Det andet hangoutmøde eliminerer dette trin.
 3. Google+ Hangouts
  Hangout-appen kaldet GoogleVoiceAndVideoSetup.exe var tynd på 898 KB og blev øjeblikkeligt installeret inden for få sekunder.
 4. Google+ Hangouts
  Få sekunder efter at have klikket på "Hangous download" startede videoopkaldet, og de scannede stillbilleder blev erstattet af billeder fra det virkelige liv. Derefter kontrollerede begge parter en gang, at Google bruger den eksterne Logitech WebCam C930e.
 5. Google+ Hangouts
  På begge bærbare computere aktiverede Google Hangouts automatisk Logitech Webcam C930e's eksterne kamera, men "kun" valgte den bærbare computers mikrofon. Google tilbyder ikke yderligere optimeringer af de eksterne webcams i vores test.
 6. Google+ Hangouts
  Hvis begge deltagere har en Google + -side, kan du også starte videoopkald derfra og invitere andre mennesker til videokonferencen direkte fra dette sociale netværk. Dette ser mere farverigt og livligt ud end via e-mail, fordi du også kan se G + -siderne for videodeltagerne i denne variant og i øjeblikket informeret om deres seneste indlæg.

Cisco WebEx forretningsmøder

Den gratis basisversion af WebEx ifølge Cisco-webstedet (maj 2014) tillader møder på op til tre personer i "standard WebCam-video" -kvalitet. I henhold til en Cisco-hvidbog fra 2013 betyder det 320 x 180 pixelvideoer. Vi testede ikke denne svækkede version.

For Premium 8-versionen for op til otte deltagere koster en værtlicens 19 euro pr. Måned. Dette lover HD-video op til 720 x 1280 pixels, som også er kendt under navnet HD 720p.

Der er også WebEx Premium-versioner op til 25, 100 eller 500 deltagere, også et træningscenter op til 1000 og et begivenhedscenter op til 3000 personer pr. Audio-video-møde. Med sidstnævnte kan man arrangere store virtuelle kongresser over skyen.

Foruden cloud-løsningen leverer WebEx også en lokal løsning, der gør det muligt for Cisco-kunder med særligt høje sikkerhedskrav at bruge deres eget datacenter. Her adskiller WebEx sig markant fra Skype, Hangouts og Citrix.

Vi testede en premium fuld version af WebEx med HD 720p-opløsning, men skyen, ikke stedet-versionen. Installation og betjening af WebEx var lettere end forventet. De ekstra funktioner i Logitech C930e blev hurtigt genkendt og brugt sammen med WebEx. Det funktionelle omfang og skaleringsindstillingerne var overbevisende. En omfattende beskrivelse ville ikke være mulig på dette tidspunkt. Men du kan se et par indtryk i WebEx-skærmbilleder.

 1. Cisco WebEx
  WebEx Basic-versionen på indgangsniveauet kan bruges gratis. Registrering kræver ikke et kreditkort.
 2. Cisco WebEx
  Cisco WebExs gratis Basic-pakke tilbyder kun "standard" videoopløsning uden mere nøjagtige pixeloplysninger. Fra 19 euro pr. Måned er der HD-videokvalitet op til 720 x 1280 pixels.
 3. Cisco WebEx
  Professionelle hackere vil kæmpe med hackles i sammenligning med Microsoft Skype og Google+ Hangouts: de professionelle tilbud tilbyder meget mere samarbejdsfunktioner og, hvis du er i tvivl, mere stabile audio-video-servere.
 4. Cisco WebEx
  Hvis du er inviteret til en konference, skal du blot indtaste dit navn og e-mail, installere WebEx-tilføjelsen og derefter deltage i en HD-kvalitet videosamtale. Det er næppe lettere.
 5. Cisco WebEx
  Enhver, der inviterer en forretningspartner til at e-maile et WebEx-videomøde, skal i princippet kun klikke på invitationslinket deri og derefter acceptere at installere "Cisco_WebEx_Add-On.exe" med en størrelse på kun 253 kilobyte. Få minutter senere starter videokonferencen. Ingen PC-viden er nødvendig for dette.
 6. Cisco WebEx
  WebEx Enterprise funktionsomfang er næsten ubegrænset, men handlingen er ukompliceret.
 7. Cisco WebEx
  Cisco WebEx har været i stand til at drage fuld fordel af de specielle funktioner i Logitech Webcam C930e i testen: når du justerer farvetone og mætning kommer mere farve ind i det lyse ansigt. Med zoom kan du bringe ansigtet med vippe og vippe kameraet nøjagtigt i ansigtet uden fysisk at bevæge dig selv eller kameraet. Autofokus fungerede også godt med WebEx. Til venstre kan du se det optimerede videobillede, til højre en lidt ældre, dårligere billedindstilling
 8. Cisco WebEx
  Cisco WebEx testede aldrig mere båndbredde, end hvad der virkelig var nødvendigt. Dette kaldes adaptiv båndbreddestyring.

Citrix: GoToMeeting med HDFaces

Cisco WebEx er den klassiske og verdensledende inden for betalte videoklienter. Men Citrix GoToMeeting er blandt sine stærkeste konkurrenter. GoToMeeting integrerer værktøjer til lydkonference via telefon og VoIP, samt "HDFaces til videokonferencer i HD-kvalitet".

En prøveversion af GoToMeeting til ubegrænsede online sessioner på op til 25 deltagere kan downloades gratis fra Internettet. Det er præcis, hvad vi testede.

Et par dage senere kom den første reklamemail ind: "Din gratis GoToMeeting-prøveperiode udløber den 17. juni 2014. For at sikre uafbrudt service skal du tilmelde dig, indtaste dine faktureringsoplysninger og lukke for en lav pris på $ 46, 80 / måned et månedligt månedligt abonnement ".

Ved første øjekast var GoToMeeting ikke mindre professionel end Cisco WebEx. Installation, WebCam-konfiguration og betjening er også let at forstå for slutbrugeren. De fleste af funktionerne i Logitech C930e Full HD Webcam er blevet registreret og aktiveret af Citrix-klientsoftwaren.

 1. Citrix GoToMeeting
  Den fulde version af Citrix GoToMeeting kan testes i 30 dage gratis, selv uden et kreditkort. Citrix reklamerer med tre hovedfunktioner i denne rækkefølge: skærmdeling, telekonference og videokonferencer i HD-kvalitet.
 2. Citrix GoToMeeting
  Ved registreringen for første gang krævede Citrix navn, e-mail-adresse og så kompliceret som muligt en adgangskode for den nye bruger. Registreringen var behageligt interaktiv: Navn: Dejligt at møde dig! E-mail: Ser godt ud. Kompleks adgangskode: Dette fungerer. Svage adgangskoder blev kritiseret med rødt og afvist.
 3. Citrix GoToMeeting
  Kort efter tilmelding på Citrix GoToMeeting-webstedet kom en e-mail ind og bekræftede den gratis invitation til ubegrænset online møder, hver med op til 25 deltagere …
 4. Citrix GoToMeeting
  … Med den samme e-mail kom knappen: Download GoToMeeting. Samtidig blev afslutningen af ​​testperioden annonceret den 17. juni 2014. Derefter koster et almindeligt abonnement "kun" 46, 80 € pr. Måned.
 5. Citrix GoToMeeting
  Overførslen af ​​filen "Citrix Online Launcher.exe" har besat 224 kilobyte på harddisken på den bærbare computer.
 6. Citrix GoToMeeting
  Citrix GoToMeeting kopierede alle invitationsdata til udklipsholderen ved at klikke på "Inviter deltagere". Eventuelt oprettede UCC-programmet også en komplet invitation af e-mail. I sidstnævnte måtte vi kun indtaste den ønskede modtagers e-mail-adresse.
 7. Citrix GoToMeeting
  Således ankom testmandens invitation til Googlemail-kontoen for samtalepartneren.
 8. Citrix GoToMeeting
  Ud over lyd-videostrømmen kan du også overføre det komplette skærmindhold på din egen computer til mødepartneren via museklik. Men du skal være forsigtig med, at der ikke længere kan ses vigtige adgangskoder og dokumenter på Deskop.
 9. Citrix GoToMeeting
  Video proc forstærkeren var i stand til at forbedre det allerede godt modtagne videobillede af C930e webcam på en Citrix GoToMeeting konference. Hvis du trækker baggrundsskyderen til højre, er rummet bag højttaleren mørkere, og kameraet transmitterer næsten kun ansigtet. Med denne skyderen kunne forfatteren stort set skjule baggrundsmiljøet
 10. Citrix GoToMeeting
  Efter at have slukket den automatiske kunne vi bruge fokusskyderen til at bestemme, om den blå hætte, det blege ansigt eller den sorte DIN-A3-scanner ville være i fokus på hylden. Sådanne forbedringer er ikke mulige med indbyggede laptopwebcams generelt.
 11. Citrix GoToMeeting
  Sidst, men ikke mindst, kunne brugerne selv bestemme, om deres videobilleder blev sendt i 16: 9-widescreen-format eller i 4: 3-standardformat med Citrix GoToMeeting.