Anonim

Tolv forlag i Tyskland kræver penge fra Google til online-præsentation af deres indhold - og øger nu presset på internetfirmaet. Sammen med indsamlingsselskabet har VG Media indgivet en klage til Federal Cartel Office, sagde Madsack mediegruppe tirsdag i Hannover. Ud over Madsack inkluderer aktionærerne i VG Media Axel Springer Verlag, Burda, Funke og M. DuMont Schauberg.

Sidste sommer bad gruppen udgiverne skriftligt om at afstå fra at håndhæve den tilhørende ophavsret og at erklære, at de ikke kunne kræve erstatning fra Google. "Ellers ville Google som Tysklands og verdens største søgemaskineoperatør fortælle vores digitale udgivelsestilbud, " sagde Thomas Düffert, administrerende direktør for Madsack Media Group. Med det misbruger Google sin markedsstyrke. "At blive forbudt fra et hurtigt monopol som Google og at være ikke længere synligt får vidtrækkende konsekvenser." Med mere end 90 procent markedsandel i Tyskland dominerer Google det digitale søgemarked.

spoods.de

Den tilhørende ophavsretlov giver udgivere mulighed for at opkræve et licensgebyr for offentliggørelse af avisartikler på Internettet. Imidlertid er søgemaskiner tilladt at bruge "enkeltord og de mindste tekstuddrag" licensfrit. Google nægter at betale for små tekstuddrag.

Af denne grund indledte VG Media for nylig civil retssag ved voldgiftsrådet for ophavsretlige love ved det tyske patent- og varemærkekontor. Dette er for at tvinge Google til at betale for indhold fra presseudgivere på Internettet. Organet skal også afgøre, om taksten for VG Media (PDF-link) er "passende og anvendelig".

I tariffen kræver indsamlingssamfundet elleve procent på alle grove konverteringer, hvilket virksomheder som Google opnår "direkte og indirekte med den offentlige tilgængelighed af uddrag fra onlinepresseprodukter." Derudover ønsker indsamlingssamfundet at tvinge Google til at give oplysninger om sin indkomst i Tyskland.

Google sagde, at udgivere altid har haft frihed til selv at beslutte, om deres indhold vil blive vist på Google Nyheder. "Med bekræftelseserklæringen har vi tilbudt blot et mere værktøj siden 1. august 2013. Et stort flertal af de tyske udgivere har valgt at blive på Google Nyheder, hvilket bekræfter, at Google Nyheder giver reel merværdi."

Virksomheden henviste fortsat til en udtalelse fra Düsseldorf Jura-professor Christian Kerting og hans kollega Sebastian Dworschak. Det er antitrustvenligt, hvis Google efter introduktionen af ​​et LSR-udgivelsesindhold, for hvilket display skal betales, ikke længere vises. "Set fra antitrustlovgivning er der ingen forpligtelse for Google til at vise gebyrbaserede søgeresultater eller opføre Google diskriminerende, deaktiverende eller udnyttende, hvis Google i fremtiden kun (fortsætter) kun de søgeresultater, der er gengivet til deres reproduktion, ingen royalties, " står det i rapporten. (Dpa / tc)