Anonim

Oracle ønsker at betale $ 68 pr. Micros-andel kontant, en præmie på ca. 18 procent af den sidste pris, før overtagelsesplanerne blev annonceret i sidste uge. Samlet set lægger købsprisen derefter op til 5, 3 milliarder dollars; Handlen skulle være afsluttet ved udgangen af ​​året. Micros er den dyreste Oracle-erhvervelse siden overtagelsen af ​​Sun Microsystems for $ 7, 4 milliarder i foråret 2009.

Oracle er et af de mest køberfirmaer inden for ITC-branchen; Kun i de sidste 16 måneder annoncerede koncernen elleve erhvervelser. Udover den oprindelige kernedatabasevirksomhed har CEO Larry Ellison vokset ind i segmenter som enterprise applikationer og hardware og har øget den konsoliderede omsætning markant; Provenuet voksede dog ikke så meget, som ønsket.

Oracle-chefen får blandt andet Micros kontrol over en vigtig udbyder af såkaldte point-of-sales-systemer som f.eks. Kasseapparat med internetforbindelse. Micros annoncerer, at sine POS-løsninger når 330.000 kunder i 180 lande. Micros 'anden grundpakke er at levere løsninger til gæstfrihedssektoren. I Tyskland har virksomheden to separate GmbH.

spoods.de