Anonim

Microsofts nye chef Satya Nadella brænder kampen om overherredømme inden for sædskyer. Det sænker priserne for online opbevaring og giver samtidig brugerne mere plads på gruppens servere. Handlingen er rettet mod konkurrenterne Apple, Google og Amazon. Ændringerne ville gælde fra næste måned, sagde det mandag i firmabloggen.

Den frie plads i Microsofts onlinetjeneste OneDrive øges tilsvarende fra 7 til 15 gigabyte. Prisen for 100 gigabyte halveres i Tyskland til 1, 99 euro, for 200 gigabyte falder til 3, 99 euro. Enhver, der abonnerer på Office 365-kontorsoftwaren, vil fremover modtage en bonus på 1 terabyte lagerplads i stedet for de foregående 20 gigabyte. Nuværende kontrakter konverteres automatisk, sagde Microsoft.

spoods.de

Nadella, der har fungeret siden begyndelsen af ​​året, ønsker at gøre Microsoft mindre afhængig af Windows-operativsystemet i lyset af et krympende pc-marked. Til dette har han udstedt mottoet "Mobil først, Cloud først". Data og applikationer skal være tilgængelige fra alle enheder over netværket - inklusive dem, der kommer fra konkurrencen. Det, der er vigtigt for Nadella, er, at tjenesterne kører i baggrunden på Microsoft-servere.

Tidligere havde Google og Apple allerede sænket priserne for online opbevaring. Amazon giver også detailkunder plads på sine servere, men gør det meste af forretningen med erhvervskunder, der har brug for computerkraft og opbevaring til deres websteder. Priskrigerne for tungvægt af teknologi lægger pres på specialiserede lagertjenester som Dropbox eller Box. (Dpa / tc)