Anonim

Den føderale indenrigsminister Thomas de Maizière (CDU) ønsker at gøre mere for databeskyttelse og IT-sikkerhed i Tyskland. Han vil snart forelægge forslag til en it-sikkerhedslov og diskutere dem intenst med interessenter som erhvervslivet og netsamfundet, annoncerede de Maizière mandag på en databeskyttelseskonference i Berlin.

Han ønskede også at fremme arbejdet med EU's reform af databeskyttelse og opløse blokeringer her, sagde ministeren. Han kæmpede blandt andet for en åbningsklausul, så enhver EU-medlemsstat også om nødvendigt kunne fastsætte strengere databeskyttelsesregler på nationalt niveau.

En it-sikkerhedslov har været til behandling i lang tid. Allerede i den seneste lovgivningsperiode havde den daværende føderale regering forelagt et lovforslag om dette, men dette kan ikke bringe tid ind gennem den parlamentariske proces - også på grund af modstand fra økonomien.

spoods.de

Med loven ønsker regeringen bedre at beskytte kritiske infrastrukturer mod hackerangreb. Deres operatører skal overholde visse minimumsstandarder for it-sikkerhed og afgive obligatoriske erklæringer, hvis de er ofre for et større cyberangreb.

Kritiske infrastrukturer er faciliteter og netværk, der er essentielle for det offentlige liv, og hvis fiasko vil have drastiske konsekvenser. Disse inkluderer telekommunikations- eller energinet, banker eller sundhedsfaciliteter.

"Næsten alle kritiske infrastrukturer styres af it-systemer, " sagde de Maizière. Det var behageligt, men gør sårbar.

Vedrørende EU-databeskyttelsesreformen sagde CDU-politikeren, at de tidligere planer ikke er tilfredsstillende. Foruden en åbningsklausul for skærpede nationale regler i den offentlige sektor, anmodede han om en klar regulering af dataarkningen af ​​virksomheder til myndigheder i tredjelande.

EU-stater har kæmpet for nye krav til databeskyttelse i flere år. I øjeblikket er regler i Europa i kraft i 1995, som medlemslandene implementerer forskelligt.

Den føderale justitsminister Heiko Maas (SPD) advarede om, at blokaden i EU-forhandlingerne skal opløses. Han accepterede at arbejde for en hurtig vedtagelse af reformen.

Den føderale kommissionær for databeskyttelse Andrea Voßhoff appellerede til regeringen for at spille en førende rolle i processen. EU-reformen krævede presserende fremskridt. Vosshoff opfordrede også IT-sikkerhedsloven til at skynde sig. Startdatoen for 2015 skal overholdes.

De Maizière annoncerede en intens debat om virkningen af ​​Google-dommen. EU-Domstolen afsagde i maj, at Europas borgere kunne forpligte søgemaskinefirmaet Google til at fjerne links til ubehagelige ting fra deres fortid.

Afdelingslederen sagde, at de nylige rapporter om massivt datatyveri fra kriminelle, den næppe regulerede dataindsamling af store it-virksomheder og spejderning af udenlandske efterretningstjenester har ændret synet på Internettet og digitalisering. "Privatliv og datasikkerhed har fået en helt ny betydning." Han advarede mod for uforsigtig handling af borgerne i nettet. (Dpa / tc)