Anonim

Det indsamlingsselskab VG Media ønsker at tvinge Google på civilretlig måde til at betale for indholdet af presseudgivere på Internettet. Tolv forlag er involveret i virksomheden. I første omgang blev der indsendt "ansøgninger om betaling af et rimeligt gebyr for udnyttelse af presseretten fra Google", sagde VG Media onsdag i Berlin (PDF-link).

Ansvarlig for handlingen er først voldgiftsnemnda for ophavsretlige anliggender ved det tyske patent- og varemærkekontor i München, der ligger opstrøms for tingretten. "Efter at repræsentanter for Google også erklærede offentligt, at de ikke ønskede at betale for udnyttelse af den tilhørende ophavsret og ikke accepterede tilbud fra VG Media til forhandling, var den civile procedure blevet nødvendig, " hedder det.

Klager over VG Media i fortiden mod kabel-tv-operatører blev sidst landet på Landgericht Leipzig, der betragtes som copyright-venligt på scenen.

"Vi mener, at vores tilbud er i tråd med tilknyttet ophavsret, " sagde Google som svar. "Hver udgiver har altid været i stand til selv at beslutte, om deres indhold skal ses via Google-tjenester eller ej." Efter vedtagelsen af ​​den tilhørende ophavsretslovgivning havde medieselskaberne oprindeligt foreløbigt aftalt at stille deres indhold gratis til rådighed.

spoods.de

Aktionærer i VG Media inkluderer Axel Springer Verlag (Berlin) og Burda-Verlag (München). Copyright for presseudgivere (LSR) gør det muligt for udgivere at opkræve et licensgebyr for offentliggørelse af avisartikler på Internettet. Imidlertid er søgemaskiner tilladt at bruge "enkeltord og de mindste tekstuddrag" licensfrit. Google nægter kategorisk at betale for små tekstuddrag.

I henhold til oplysninger fra indsamlingssamfundet har 138 virksomheder i forlagsbranchen nu overført deres presseydelsesrettigheder til VG Media med henblik på deres opfattelse og håndhævelse med 219 digitale udgiver-tilbud.

Foruden Springer ("Bild", "Welt") og Burda ("Focus"), forlagene Funke ("WAZ", "Hamburger Abendblatt"), Madsack ("Hannoversche Allgemeine", "Leipziger Volkszeitung"), M. DuMont Schauberg ("Kölner Stadtanzeiger", "Express") og Aschendorff ("Westfälische Nachrichten") deltog i VG Media. Til stede er også Münchner Zeitungs-Verlag ("Münchner Merkur"), Presse-Druck und Verlags-GmbH ("Augsburger Allgemeine"), Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft ("Rheinische Post"), sh: z Schleswig-Holsteinische Zeitungsverlag, Evangelical Press Association Nordtyskland og avisgruppen ZGO Ostfriesland.

Flere vigtige onlineportaler deltager dog ikke i LSR-alliancen. Disse inkluderer Spiegel Online, handelsblatt.com, faz.net, stern.de og sueddeutsche.de.

Selv focus.de og den tyske udgave af "Huffington Post" kan i øjeblikket ikke repræsenteres af VG Media. Disse portaler tilhører Tomorrow Focus AG, hvoraf størstedelen hører til Burda forlag. Imidlertid er ca. 40 procent af aktierne i Tomorrow Focus AG i frit float. (Dpa / tc)